HomeNieuws Endocrinologisch laboratorium VUmc completer dan ooit

Endocrinologisch laboratorium VUmc completer dan ooit

Actueel

Trots laat Annemieke Heijboer, hoofd van het Endocrinologisch Laboratorium, 'haar' nieuwe afdeling zien. In dit lab meten de medewerkers hormoonconcentraties, ontwikkelen ze nieuwe meetmethodes en voeren ze onderzoek uit op het gebied van hormonen en metabolisme. In opdracht van VUmc hebben MedicomZes en HOMIJ Technische Installaties de bouw- en installatiewerkzaamheden verricht voor de realisatie en inrichting.

20181024 Endocrinologisch laboratorium VUmc completer dan ooit.j

"Overbekend bij het grote publiek zijn de hielprikjes van alle pasgeborenen in Noord-Holland en Flevoland die we hier screenen", vertelt Heijboer, "maar er is nog veel meer, ons laboratorium verricht een heel scala aan werkzaamheden".

 

Twee jaar geleden al besloten de RvB’s van AMC en VUmc dat er één endocrinologielaboratorium zou komen. Ongeacht de vraag of de bestuurlijke fusie zou doorgaan. "Samen kunnen we meer", legt Heijboer uit. "We waren al complementair, want de focus van beide labs lag op verschillende onderwerpen. Maar dit nieuwe laboratorium geeft ons de mogelijkheid om onze expertise verder uit te breiden". Nadine Spoelder, projectmanager bij de alliantie, vult aan: "En het mooie is: die wens tot uitbreiding is bij alle keuzes de leidraad geweest".

 

Bij de totstandkoming van het nieuwe lab zijn verschillende partijen nauw betrokken geweest, niet in de laatste plaats de medewerkers. Er is heel praktisch begonnen met sessies over de inrichting van het nieuwe lab. Hoe moest dat eruit komen te zien?

 

Spoelder: "Aanvankelijk lag er alleen een blanco plattegrond van de twee bouwdelen en daarmee zijn we aan de slag gegaan. We wilden één geheel van de twee bouwdelen F en K maken, met voldoende flexwerkplekken, integratiemogelijkheden, geschikte ICT en het geheel moest ook nog aan allerlei wet- en regelgeving voldoen. Na een week vol sessies hadden we een globaal beeld van de ideale situatie. Dat werd ons uitgangspunt."

 

Het eindresultaat mag er zijn. In het ontwerp is rekening gehouden met een efficiënte indeling van de labruimten, zodat het werk snel en met zo min mogelijk fouten gedaan kan worden. Met het welzijn van de werknemer is natuurlijk ook rekening gehouden; de kantoorruimten zijn licht dankzij het gebruik van het vele glas, er staan veel planten en er is een ruime en gezellige lounge. Er staat zelfs een bureaufiets om de vitaliteit van de medewerkers op peil te houden.

 

Bron: https://www.amc.nl/web/nieuws-en-verhalen/actueel/actueel/endocrinologisch-laboratorium-completer-dan-ooit.htm

+