Start renovatie Huis van de Stad Rijswijk - Homij icon-arrow-right
HomeNieuws Start renovatie Huis van de Stad Rijswijk

Start renovatie Huis van de Stad Rijswijk

Actueel

De renovatie van het Huis van de Stad gaat van start. De gemeente heeft 12 november jl. opdracht gegeven voor de eerste fase van de renovatiewerkzaamheden. De definitieve gunning is verleend aan de aannemers Koninklijke Woudenberg Ameide BV en HOMIJ Technische Installaties. De werkzaamheden starten begin december.

20191113-Huis-vd-Stad-Rijswijk.jpg

Met deze mijlpaal wordt het startsein gegeven voor de aanpak van het souterrain en de begane grond. Ook zal de glazen overkapping over de oude binnenplaats geplaatst worden en wordt de trouwzaal gebruiksklaar gemaakt. Trias, Bibliotheek aan de Vliet en Welzijn Rijswijk nemen na voltooiing van de werkzaamheden hun intrek in het Huis van de Stad. Dit zal in het eerste kwartaal van 2021 zijn. Vanaf dat moment kan er ook weer op  deze locatie getrouwd worden.

Aan de slag

Wethouder Björn Lugthart: “Vandaag is een belangrijke stap gezet. Er is de afgelopen periode veel werk verzet om te komen waar we nu zijn. En nu is het zo ver dat we over kunnen gaan tot de realisatie van het Huis van de Stad. De plek die weer een herkenningspunt van Rijswijk wordt. Waar jong en oud straks terecht kunnen voor advies, kennis of ontspanning. De plek ook waar velen dierbare herinneringen aan hebben en waar binnenkort weer de eerste huwelijken voltrokken zullen worden.”

+