Homij+ alles in huis voor gebouwoptimalisatie - Homij icon-arrow-right
HomeNieuwsHomij+ alles in huis voor gebouwoptimalisatie

Homij+ alles in huis voor gebouwoptimalisatie

Homij gelooft dat toekomstbestendige en comfortabele gebouwen belangrijk zijn voor een goede bedrijfsvoering en gezonde omgeving. Comfort en duurzaamheid voegen daarnaast waarde toe aan vastgoed.

HHM73 - 6-stappenplan gebouwoptimalisatie 01.JPG

We kijken daarom altijd naar de volgende aspecten:

 

  • Energieprestatie: en de invloed die duurzame maatregelen hebben op het energielabel.
  • Comfort & Gezondheid: heeft uw gebouw een prettig en gezond binnenklimaat?
  • Gebruiksvriendelijkheid: heeft uw pand makkelijk bedienbare installaties en moderne voorzieningen?
  • Imago & Uitstraling: past de uitstraling van het pand bij het imago van uw organisatie?
  • Gebruikersgedrag: stimuleert uw gebouw mensen die er werken om gezond en duurzaam gedrag te vertonen? Want zelfs een fantastisch gebouw kan nooit echt gezond of duurzaam zijn als de gebruikers zich onverantwoord gedragen.

 

In 6 stappen helpen we u bij het verbeteren van bovenstaande aspecten. Voor dit 6 stappenplan hebben wij drie diensten ontwikkeld die naadloos op elkaar en uw behoeften aansluiten: de Configurator, het EP-U advies en het Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan. Samen vormen deze diensten Homij+. Omdat wij verder gaan dan energie alleen.

HOMIJ Configurator Plus - 236x157.jpg

Configurator

Met de Configurator voeren wij een prestatiescan van uw pand uit. Onze adviseur onderzoekt de bouwkundige en installatietechnische staat van uw gebouw. De scan geeft een heldere indicatie van de huidige situatie, de eventueel te nemen maatregelen en de investeringen en besparingen die hiermee gepaard gaan. Per maatregel krijgt u ook inzicht in de subsidiemogelijkheden. Daarnaast kijkt de Configurator naar de interactie van uw gebouw met de gebruikers en de invloed die het pand op hen heeft. Onze adviseur bespreekt vervolgens met u hoe het pand door de gebruikers wordt ervaren, welke verbeteringen of aanpassingen zijn gewenst en wat u kunt doen om uw kantoorpand attractief te houden.

HOMIJ EP-U-Advies Plus - 236x157.jpg

EP-U advies

Soms is er meer nodig om precies te bepalen wat er aan een pand moet gebeuren om aan de energielabel-verplichting en gebruikerswensen te voldoen. Onze EP-U adviseur stelt in zo’n geval een uitvoerig maatwerkrapport voor u op. Het pand wordt zeer uitvoerig in kaart gebracht. Volgens de EP-U rekenmethodiek worden minimaal drie scenario’s voor u geschetst. Wij garanderen dat de scenario’s daadwerkelijk het door u gewenste resultaat opleveren.

HOMIJ DMJOP-plus - 236x157.jpg

DMJOP+

Een afgegeven energielabel is 10 jaar geldig. Voor deze periode stellen wij in overleg met u een Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan (DMJOP+) op. Net zoals de Configurator gaat dit plan verder dan energie alleen. Ook comfort, gezondheid en gebruiksgemak krijgen een structurele plek in het meerjaren onderhoud. Met het DMJOP+ weet u dus exact welke stappen worden ondernomen om uw pand energietechnisch in goede staat te houden. Bijvoorbeeld op weg naar 2030, maar u weet ook precies wat we doen om het welzijn van uw gebouwgebruikers te verbeteren.

Hoe nu verder?

Energie - labelchecker

In 7 seconden uw energielabel checken + ideeën voor verduurzaming

Start de check

Start met gratis quickscan

Plan de scan via onze adviseur Hans Prijs: h.prijs@homij.nl / 06 13126847

Quickscan plannen
+