Topsportmentaliteit - Homij icon-arrow-right
HomeNieuwsHomeMade #74Topsportmentaliteit

Topsportmentaliteit

Veel topsporters starten een loopbaan in het bedrijfsleven wanneer zij ‘te oud’ zijn geworden in hun sport. Dat is niet voor niets. De topsportmentaliteit is heel geschikt voor een organisatie. Niet iedereen weet dit van mij, maar ik ben in het verleden Nederlands kampioen karten geweest. En in november jl. werd ik Europees kampioen in de Gentlemen’s klasse van de Lamborghini Cup. Voor mij de kroon op mijn ‘racecarrière’. Er zijn zoveel relaties te leggen tussen mijn opvattingen over sport en werk.

Hans Fabri - directeur HOMIJ.jpg
Hans Fabri

Nooit opgeven. Altijd doorgaan, met het oog op heteinddoel: resultaat. Zo heb ik altijd in het leven en in mijn werk gestaan. In tien jaar ging HOMIJ’s omzet van 80 naar 220 miljoen en ook de winstgevendheid nam elk jaar toe. Dat was ook het doel, tien jaar geleden vastgesteld met Dik Wessels, Dick Boers en Antonio Navarrete Gelde. De belangrijkste succesfactor was de decentralisatie van de organisatie en het tegelijkertijd versterken van de resterende centrale processen. Antonio en ik hebben elke vestiging nauw begeleid richting een platte organisatie met een sterk decentraal management. Dat betekent dat ik met veel collega’s intensief heb samengewerkt. Dat zal ik het meeste missen. Laat ik dat nuanceren: ik ga de ménsen missen. De dagelijkse perikelen niet. Die heb ik grotendeels al losgelaten in het proces van het overdragen van mijn verantwoordelijkheden en bevoegdheden.

In tien jaar is er natuurlijk heel veel gebeurd. Maar één moment dat direct bovenkomt, is de dag dat ik met Dik Wessels op de bouw stond van het eerste project van MorgenWonen in Holten. Het concept was natuurlijk al tried & tested, maar de eerste keer dat je ziet gebeuren dat er daadwerkelijk een huis in één dag kan worden gebouwd, inclusief alle installaties… dat is bijzonder. Net als de overname van DEC, vanaf 2021 opgenomen in Dubotechniek. Ook bij deze duurzame ontwikkelingen heb ik aan de wieg mogen staan. Met plezier. Toen ik bij HOMIJ startte, wilde ik maximaal vijf jaar hier werken. Het werden er tien. Dat zegt veel.

 

Hoewel ik mijn deel van het stuur van HOMIJ nu zal loslaten, heb ik er alle vertrouwen in dat de organisatie voortgaat op de ingeslagen, succesvolle weg. Snel reagerend op veranderingen, de blik gericht op de bestemming. Verder dank ik u voor de samenwerking.

 

Hans Fabri

+