HomeOns DNA ...Innovatie & Energie

Innovatie & Energie

Techniek speelt een belangrijke rol bij het bouwen aan levenskwaliteit en installatietechniek is de onmisbare schakel bij het aanpakken van vele actuele vraagstukken. Denk hierbij aan:

  • Het verduurzamen van Nederland
  • Ontwikkeling van smart cities
  • Toepassing van internet of things
  • Bouw van datacenters voor verdere digitalisering

 

Deze en andere vraagstukken houden ons bezig. Op ons terrein werken we hier aan mee en ontwikkelen we oplossingen. Oplossingen voor toekomstbestendige en comfortabele gebouwen. Wat we doen? Lees onderstaand enkele voorbeelden.

HOMIJ energielabel - energietransitie.jpg

Energietransitie

EPC eisen, BENG (bijna energie neutrale gebouwen) in 2020, Energielabel C voor kantoorgebouwen in 2023, label A in 2030 en gasloos bouwen. Meer duurzame energie en tegelijkertijd energiebesparing. Nederland zit volop in de energietransitie. Een ontwikkeling waar HOMIJ als technisch dienstverlener haar steentje aan bijdraagt. Wij laten gebouwen duurzame energie opwekken, maken ze energiezuiniger en slimmer en tegelijkertijd realiseren we een comfortabel en gezond binnenklimaat.

 

Relevante links: The Edge, Alliander, Gemeente Westland en Waterschap Limburg.

HOMIJ bim 3d.jpg

BIM / 3d / VR / AR

BIM is voor HOMIJ naast een bouw informatiemodel, steeds meer een beheer informatie model. Om door te blijven ontwikkelen is er binnen HOMIJ een expertnetwerk, werken we samen met VolkerWessels in DigiBase (hotspot voor digitalisering bouw, denk naast BIM ook aan: IoT, Gis, VR) en zoeken we ook samenwerking met de branche, bijv. middels de Triple BIM Community.

 

Relevante links: VU Campus, HOMIJ Expertnetwerk, VolkerWessels DigiBase.

HOMIJ smart cities.jpg

Smart buildings, IoT

Monitoring, control, predictive maintenance en IoT zijn allemaal ontwikkelingen die helpen om onze missie te doen slagen; het maken van toekomstbestendige en comfortabele gebouwen. Daarvoor bedenken en realiseren we uiterst slimme en hightech oplossingen. Met behulp van monitoring en data-analyse houden we het binnenklimaat optimaal voor comfortabele werkplekken.

 

Relevante links: AFAS Experience Center, DC-lofts Strijp.

+