HomeOns DNA ...Innovatie & Energie

Innovatie & Energie

Techniek en innovatie spelen een belangrijke rol bij het bouwen aan levenskwaliteit en vormen een onmisbare schakel in de energietransitie. We houden ons dagelijks bezig met techniek en innovaties, zodat we een bijdrage leveren aan comfortabele gebouwen en een duurzamer Nederland. 

Energielabel1

Energietransitie

EPC eisen, BENG (bijna energie neutrale gebouwen) in 2020, Energielabel C voor kantoorgebouwen in 2023, label A in 2030 en gasloos bouwen. Meer duurzame energie en tegelijkertijd energiebesparing. Nederland zit volop in de energietransitie. Een ontwikkeling waar HOMIJ als technisch dienstverlener haar steentje aan bijdraagt. Wij laten gebouwen duurzame energie opwekken, maken ze energiezuiniger en slimmer en tegelijkertijd realiseren we een comfortabel en gezond binnenklimaat.

 

Relevante links: The Edge, Alliander, Gemeente Westland en Waterschap Limburg.

BIM HOMIJ

BIM / 3D / VR / AR

BIM is voor HOMIJ naast een bouw informatiemodel, steeds meer een beheer informatie model. We hebben een expertnetwerk opgericht om in ontwikkeling te blijven. Ook werken we samen met VolkerWessels in DigiBase (hotspot voor digitalisering bouw, denk naast BIM ook aan: IoT, GIS, VR) en zoeken we samenwerking met de branche, bijv. middels de Triple BIM Community.

 

Relevante links: VU Campus, HOMIJ Expertnetwerk, VolkerWessels DigiBase.

HOMIJ smart cities.jpg

Smart buildings, IoT

Monitoring, control, predictive maintenance en IoT zijn allemaal ontwikkelingen die helpen om onze missie te doen slagen; het maken van energiezuinige, toekomstbestendige en comfortabele gebouwen. Daarvoor bedenken en realiseren we uiterst slimme en hightech oplossingen. Met behulp van monitoring en data-analyse houden we het binnenklimaat optimaal voor comfortabele werkplekken.

 

Relevante links: AFAS Experience Center, DC-lofts Strijp.

+