EP-U-advies - Homij icon-arrow-right

HOMIJ EP-U-advies

Homij is BRL 9500-gecertificeerd. Onze eigen EP-U adviseurs geven maatwerkadvies en stellen energielabels op. Hoe staat uw gebouw ervoor? Neem contact op met onze adviseur en plan de gratis quickscan.

label-u-bouw.jpg

EP-U Energielabel

Het EP-U energielabel geeft aan hoe energiezuinig het gebouw is en welke energiebesparende maatregelen passen bij het gebouw. Het is ingedeeld in klasse G t/m A, waarbij G staat voor een energetisch onzuinig gebouw en A voor een energiezuinig gebouw. Het energielabel is verplicht voor eigenaren van utiliteitsgebouwen bij verkoop, verhuur of oplevering. Per 1 januari 2023 moet een kantoorgebouw beschikken over minimaal energielabel C.

 

  • Het energielabel komt voort uit de Europese richtlijn voor energieprestatie van gebouwen, de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive).
  • Alleen een gediplomeerd EP-U energieadviseur, aangesloten bij een BRL 9500-gecertificeerd bedrijf, mag een energielabel opstellen. HOMIJ is gecertificeerd en heeft deze adviseurs in dienst. 

EP-U Maatwerkadvies

Het EP-U Maatwerkadvies is een verdieping op het energielabel. Het is een gedetailleerd, integraal advies dat goede aanknopingspunten biedt voor gedegen besluitvorming. Met een EP-U Maatwerkadvies krijgt u:

 

  • Een helder overzicht van de huidige energieprestatie van uw gebouw;
  • Inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen;
  • Inzicht in de kosten, baten en terugverdientijden van deze maatregelen;
  • Inzicht in de CO2-reductie door het uitvoeren van besparingsmaatregelen;
  • Een goede basis voor overleg in het kader van de Wet milieubeheer.

 

In het maatwerkadvies worden minimaal 3 en maximaal 5 scenario’s geschetst om te komen tot labelverbetering. HOMIJ stemt de verbeterscenario’s op de specifieke wensen van de klant op het gebied van comfort & gezondheid, gebruiksvriendelijkheid, imago & uitstraling en gebruiksgemak.

Hans Prijs - adviseur HOMIJ Plus.jpg

Plan de gratis quickscan

Neem contact op met onze adviseur Hans Prijs om een gratis quickscan te plannen. Hiermee wordt duidelijk:

  • wat de huidige status is van het gebouw, en
  • wat de mogelijkheden zijn om uw gebouw te optimaliseren.

 

U bereikt Hans op 06 13126847 of vul onderstaand formulier in.

* Verplichte velden

Projecten

Alle projecten

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Chatten met Frans van den Bogaard over EPA-U advies

HOMIJ geeft klanten graag advies over gezonde, comfortabele en toekomstbestendige gebouwen. Dit doen wij met eigen EPA-U...

+