Bosch gebouw SFF - Homij icon-arrow-right
HomeProjecten Bosch gebouw SFF

Bosch gebouw SFF

Eindhoven

Bosch Security Systems is in april 2012 verhuisd naar een nieuw hoofdkantoor in Eindhoven. Het gebouw is een ware showcase op het gebied van Safety & Security. De modernste installaties op het gebied van automatische branddetectie, public address en voice-evacuatie, toegangscontrole, camera’s, inbraakbeveiliging en gebouw beheersystemen zijn in het nieuwe gebouw te vinden. 

Veiligheid

De veiligheid van het gebouw wordt verzorgd door een volledig automatisch brand detectiesysteem voorzien van de nieuwste brandpanelen en onzichtbare detectoren. Het brand detectiesysteem is gekoppeld aan het ontruimingssysteem. Om de beveiliging in het gebouw te regelen is het Bosch Audio & Video gebouw uitgerust met een toegangscontrolesysteem gebaseerd op MAP5000 van Bosch. Daarnaast is het gehele gebouw voorzien van de laatste nieuwe HD-camera’s en HD-domes die gekoppeld zijn aan de laatste versie van het Bosch Video Management Systeem en anti-inbraaksysteem. 

GBS

Om diverse koppelingen en een efficiënt beheer mogelijk te maken is het pand tevens uitgerust met het gebouwbeheersysteem. In het project zijn verder de standaard technische installaties aangelegd. Alle gebouwgebonden installaties zijn ontworpen en gerealiseerd door Homij. Het laboratorium neemt ongeveer 5.000m2 in beslag. De overige 10.000m2 worden voornamelijk ingezet als kantoor en diverse facilitaire ruimtes als vergaderzalen, restaurant, etc. Het pand is deels voorzien van flexible werkplekken met daarbij horende voorzieningen.

 

Het opgestelde plan van eisen vormde ons eerste uitgangspunt. In het definitief ontwerpstadium zijn we het PvE gaan uitwerken waarbij we ook in gesprek gegaan met de eindgebruiker. Dit hield onder andere in dat er met de eindgebruiker tot in detail is gesproken over hoe het gebouw gebruikt gaat worden, hoe de specifieke ruimten gebruikt gaan gebruiken, wat de beoogde bezetting is, wat de specifieke eisen zijn qua lichtsterkten, aansluitvermogens, temperaturen, vochtigheid, etc. De goede samenwerking heeft geleid tot een installatie met een voor opdrachtgever en eindgebruiker zo optimaal mogelijke prijs-kwaliteitsverhouding.

Feiten & cijfers

+