HomeProjecten Concernkantoor VolkerWessels

Concernkantoor VolkerWessels

Amersfoort

In Amersfoort is het nieuwe concernkantoor van VolkerWessels gebouwd. Het moderne ontwerp in de vorm van een huis ligt pal naast de A28. Het kantoor (5.000m2) bestaat naast een aantal kantoorverdiepingen uit een tweelaagse parkeerkelder (195 plaatsen). 

Duurzaam

Uitgangspunt was om in zeer korte tijd een uitnodigend, herkenbaar gebouw te realiseren met zeer hoge duurzaamheideisen dat goed toegankelijk is. Dit heeft geresulteerd in een GPR-score van 8 (op het onderdeel ‘gebruikerskwaliteit’ een 9) en een EPC-waarde van 15% onder de wettelijke eis. Het gebouw heeft geen gasaansluiting.

DLS

Voor dit project was HOMIJ verantwoordelijk voor het ontwerp en realisatie van alle technische installaties. De installaties zijn uitgevoerd volgens het DLS-concept van HOMIJ. Het gebouw is vrijwel geheel opgebouwd uit geprefabriceerde delen (inclusief DLS-installatie van HOMIJ) met als gevolg niet alleen snelle bouw, maar ook weinig afval op de bouwplaats.

 

Het pand is uitgerust met zonwerende beglazing en klimaatplafonds. Andere duurzame kenmerken zijn: zeer energiezuinige verlichting (8 W/m2), deels CO2-gestuurde ventilatie en warmtekoude-opslag. Het hoofdkantoor van VolkerWessels is volledig in BIM gemodelleerd en opgeleverd conform LOD 500. Dit betekent dat het model metrisch juist is en dat wijzigingen en revisies zijn bijgewerkt in het model.

Feiten & cijfers

+