icon-arrow-right
HomeProjecten Da Vinci College

Da Vinci College

Roosendaal

Het Da Vinci College in Roosendaal is vernieuwd. Met recht is hier sprake van een moderne school. Niet in de laatste plaats door deels te kiezen voor hergebruik, maar ook de installatietechniek draagt haar steentje bij.

Het Da Vinci college biedt VMBO-onderwijs met vakcolleges die voorbereiden op het MBO en praktijkonderwijs, waarmee leerlingen zich op een beroep kunnen voorbereiden. Het concept is een groot succes en de school wilde uitbreiden.

 

Vanaf het eerste moment stond duurzaamheid centraal, zowel in het ontwerp als in de installaties. Daarom koos men voor hergebruik van bestaande gebouwen plus nieuwbouw. Zowel in het interieur als aan de buitenkant zijn materialen met minimale milieubelasting toegepast. De gevels hebben zeer hoge isolatiewaarden. Buitenzonwering, klimaatplafonds en optimaal gebruik van daglicht verminderen de energiebehoefte. Tel daarbij op de zonnepanelen, slimme verlichting en een WKO en de besparing ten opzichte van traditionele bouw en installaties komt uit op 20 – 30 procent.

Feiten & cijfers

+