icon-arrow-right
HomeProjecten ECI Cultuurfabriek

ECI Cultuurfabriek

Roermond

Het fabriekscasco van de Electro Chemische Industrie (ECI) langs de Roer in Roermond is een industrieel rijksmonument. Toen de ECI in 1974 haar productie stopte, kwam het immense complex leeg te staan. Nu is het gebouw omgetoverd tot een multifunctioneel complex. Van theater tot pop en van film tot exposities: alles is mogelijk in de ECI Cultuurfabriek.

Design & Construct

HOMIJ is verantwoordelijk geweest voor het ontwerp en detailengineering van zowel de elektrotechnische, werktuigkundige als sprinklerinstallaties. In de periode maar 2011 tot juli 2012 heeft HOMIJ de installaties gerealiseerd.

Multifunctioneel

De complexiteit van het ontwerp en de uitvoering zat in de diversiteit van de verschillende gebruiksfuncties. De cv-installatie bestaat uit een cascadeopstelling van acht ketels van elk 115kW. Alle ruimten op beganegrondniveau zijn voorzien van vloerverwarming en –koeling. Poppodium, theater en filmzalen zijn voorzien van een all-air-luchtbehandelingsysteem voor verwarming, koeling en ventilatie. Via webbased-software kan de gehele installatie op afstand bediend worden.

Theatertechniek en datanetwerk

Omdat alle installaties in het zicht zijn gemonteerd, is het door HOMIJ geleverde werk voor iedereen te aanschouwen. Na oplevering in juli 2012 heeft HOMIJ opdracht gekregen voor realisatie van de complete elektrotechnische voorzieningen voor de theatertechniek (licht en geluid) in zowel de popzaal als theaterzaal. Ook is een compleet datanetwerk aangelegd.

Feiten & cijfers

+