icon-arrow-right
HomeProjecten Fokker Logistics Park

Fokker Logistics Park

Oude Meer

Het Fokker Logistics Park is een herontwikkeling van het voormalige bedrijfsterrein van vliegtuigfabrikant Fokker op Schiphol-Oost. Op deze historische Schiphol locatie is in fases een uniek Fokker Logistics Park van Anthony Fokker Business Park CV (AFBP CV) gerealiseerd. AFBP CV is een samenwerkingsverband tussen Delta Development Group, VolkerWessels en Reggeborgh Groep. HOMIJ realiseert al vanaf 2001 diverse distributiecentra op het Fokker Logistics Park. Hiervan zijn recent FOKKER 5, 7 & 8 gerealiseerd.

Installaties

HOMIJ Technische Installaties heeft de FOKKER gebouwen – distributiecentra - voorzien van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatietechniek. Tot de installaties behoren onder meer: centrale verwarmingsinstallaties, ventilatie- en luchtbehandelingsinstallaties, koelinstallaties, meet- en regelinstallaties, licht- en krachtinstallaties en hoog- en laagspanningsinstallaties. De installaties zijn zo ontworpen dat alles compleet demontabel is volgens de C2C filosofie. De installaties zijn niet ingestort in beton en of  weggewerkt achter bouwkundige koven, maar zijn zoveel mogelijk in het zicht geplaatst zodat deze makkelijk bereikbaar zijn.

Cradle to Cradle | Flexibele inrichting

FOKKER 7 & 8 zijn naast elkaar gelegen multifunctionele hallen. Elke hal bestaat uit twee verdiepingen waarvan de bovenste verdieping is voorzien als kantoorruimte. Fokker 5 is een kleinschaliger zelfstandig logistiek gebouw. Elk pand is geschikt voor multi-tenant-gebruik en kunnen op maat van de huurder(s) worden ingericht (‘Built To Suit’).

 

  • Fokker 7, ca. 17.500 m2 BVO opgeleverd november 2015
  • Fokker 5, ca. 2.440 m2 BVO opgeleverd januari 2017
  • Fokker 8, ca. 17.500 m2 BVO opgeleverd juli 2017

 

Bouwkundig aannemer SYSTABO leverde de hallen turnkey op in samenwerking met HOMIJ Technische Installaties. Het is gerealiseerd volgens het Samen Slimmer Bouwen-concept van VolkerWessels. Kernwoorden hierin zijn: ‘lean’, ‘BIM’ en ‘ketensamenwerking’.

Feiten & cijfers

+