icon-arrow-right
HomeProjecten Fontys Stappegoor

Fontys Stappegoor

Tilburg

Op de Tilburgse campus Stappegoor komt naast onderwijsgebouw P1 een nieuw onderwijsgebouw met een oppervlakte van ca. 9.200 m2, waarbij ontmoeting en samenwerking centraal staat. Het wordt een duurzaam gebouw, op het gebied van energiegebruik en materialen. Het ontwerp is gemaakt door Paul de Ruiter architects. Het werk is gegund aan Heerkens van Bavel (bouwkundig aannemer), Kuijpers (elektrotechnisch installateur) en HOMIJ Technische Installaties (werktuigbouwkundig installateur).

Typisch Fontys-onderwijsgebouw

Eind 2019 zal Fontys Hogeschool ICT en Fontys Academy for Creative Industries hun intrek nemen in het prachtige gebouw. Een nieuwe studie- en ontmoetingsplek voor zo’n 3.500 studenten. De 20 meter hoge nieuwbouw ontstaat op het grensvlak tussen de student, de gebruikerswensen, interieur en stedenbouw. Het wordt een typisch Fontys-onderwijsgebouw. Het pand heeft drie verdiepingen en een grote open ruimte op de begane grond. Deze zijn flexibel in te delen als de didactiek van de opleiding hierom vraagt, of als andere opleidingen of diensten erin willen. Daarnaast wordt het nieuwe leren/het nieuwe werken geïntroduceerd. Bij de ontwikkeling van het programma betrok Fontys ook de studenten van deze opleidingen. Zij zijn erg enthousiast over hun toekomstige huisvesting.

Energielabel A++++

Fontys streeft naar een energielabel A++++. Dit wordt onder andere gerealiseerd door het toepassen van (buiten)zonwering, LED verlichting en lichtafhankelijk gestuurde verlichting.

 

Feiten & cijfers

+