icon-arrow-right
HomeProjecten Galaxy Tower Utrecht

Galaxy Tower Utrecht

Utrecht

Op de kop van het Jaarbeursplein komt een nieuwe eyecatcher: de Galaxy Tower. Een 92 meter hoge toren met een ondergrondse parkeergarage en op de eerste etages een luxe Amrâth Hôtel met 266 kamers, twee restaurants, drie meeting rooms, sauna, zwembad en fitness. Daarboven komen 317 appartementen. De toren heeft een opvallende open structuur met daktuinen, en wordt volledig bekleed met keramiek. Het gebouw krijgt een duurzaam karakter door zonnepanelen op daken en gevels en warmte/koude opslag in de bodem. De appartementen zijn gasloos.

COW-concepten

HOMIJ realiseert de complete technische installaties van Galaxy Tower. We passen bij dit project de door ons ontwikkelde innovatieve DLS- en COW-concepten toe voor respectievelijk utilitaire- en woningbouw. Verwachte oplevering is in het voorjaar van 2021. 

Integrale installatietechniek voor gestapelde woningbouw

Het COW woningbouwconcept is geschikt voor gestapelde woningbouw. Bij hoge woontorens komen de voordelen van COW optimaal tot hun recht. Toepassing van COW biedt voordelen voor alle partijen: 

  • Ontwikkelaar
  • Belegger
  • Aannemer
  • Makelaar
  • Bewoner

 

COW is een integrale installatieoplossing, waarmee HOMIJ kan participeren in het ontwerpproces. Hiermee ligt ontwerp en realisatie van installaties in één hand. Dat betekent ook één aanspreekpunt en uiteraard (kosten)voordelen door verbeterde efficiency.

+