icon-arrow-right
HomeProjecten Hogeland College - Warffum

Hogeland College - Warffum

Warffum

Dit schoolgebouw is een ontwerp van ADP architecten. Het ontwerp is in het Jaarboek Architecten verkozen tot één van de beste projecten in 2012/2013. Het gebouw heeft een oppervlak van ruim 6.100m2. Centraal in het ontwerp staan de verankering in het landschap en de gezonde bouw. Het gebouw is gerealiseerd door Bouwbedrijf Kooi, de E- en W-installaties zijn gemaakt door HOMIJ.

Groningse herenboerderij

In het ontwerp voor de nieuwe school zijn gebouw en landschap sterk verbonden. De school ligt op enige afstand van de straat en ligt statig op een groot gazon. Zo'n bijna landschappelijke positie doet denken aan de klassieke Groningse herenboerderijen met grote gazons.

Ruimtelijk

De school is prettig en fris. Er wordt gebruik gemaakt van licht hout en wit stucwerk. De lokalen zijn hoog en hebben allemaal een schuin plafond. Hierdoor komt het daglicht in elk lokaal van drie zijden: hoog en laag in de gevels en schuin in het dakvlak. Deze ruimtelijkheid is ook ingezet voor een extra goede luchtkwaliteit.

Frisse school B

Met de juiste aandacht voor het binnenklimaat heeft HOMIJ een bijdrage geleverd aan deze frisse school. Het ontwerp voldoet aan de gestelde eisen voor een Frisse School klasse B. Belangrijkste installaties welke hier een bijdrage aan leveren zijn ventilatie, luchtbehandeling en verlichting met daglichtregeling.

Feiten & cijfers

+