HomeProjecten ING hoofdkantoor

ING hoofdkantoor

Amsterdam

G&S Vastgoed ontwikkelt samen met OVG Real Estate het nieuwe hoofdkantoor van ING in Amsterdam. Het huidige hoofdkantoor van ING de Amsterdamse Poort, ook wel bekend als het Zandkasteel, wordt in nauwe samenwerking met de Gemeente Amsterdam herontwikkeld. HOMIJ realiseert de technische installaties in het nieuwe kantoorgebouw.

Levendige werkomgeving

ING heeft Benthem Crouwel Architects geselecteerd voor de nieuwbouw van haar internationale hoofdkantoor in Amsterdam-Zuidoost. Benthem Crouwel was onder andere betrokken bij de herontwikkeling van de stations Rotterdam Centraal en Amsterdam Centraal, het Stedelijk Museum Amsterdam en de Ziggo Dome. 

ING wil dat het nieuwe hoofdkantoor en de omgeving toegankelijk en makkelijk benaderbaar zijn. Het moet een levendige werkomgeving zijn, gelegen in het groen. Benthem Crouwel heeft een ontwerp ontwikkeld in lijn met de klantgerichte en innovatieve Think Forward-strategie. Er is gekozen voor een gebouw van 5 verdiepingen. ING streeft ernaar dat het gasloze gebouw voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen voor bijvoorbeeld gebruik van materialen, gezondheid, afval en energieverbruik. De details van het plan worden op dit moment nog verder uitgewerkt. 

Campus

ING wil een flexibele manier van werken bevorderen en ervoor zorgen dat medewerkers uit verschillende teams en in de verschillende ING kantoren uit Amsterdam-Zuidoost makkelijk met elkaar kunnen werken. In het gebouw en ook in de omliggende kantoren worden daarvoor plekken gecreëerd om samen te kunnen werken. De omgeving van het kantoor wordt ingericht als een campusachtig terrein met veel groen.

Hart van de samenleving

De keuze van ING voor een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam-Zuidoost is bewust gemaakt. Amsterdam-Zuidoost is een locatie waar ING zich, tussen haar klanten, in het hart van de samenleving bevindt. Het wordt een werkomgeving die mensen stimuleert en inspireert, en de samenwerking tussen de medewerkers werkzaam in de verschillende ING kantoren in Amsterdam-Zuidoost verder zal vergemakkelijken. 

Feiten & cijfers

+