icon-arrow-right
HomeProjecten Marne College

Marne College

Bolsward

Het Marne College is een interconfessionele school voor tweetalig vwo, atheneum, havo en vmbo met lwoo. De nieuwbouw is naast de bestaande school voor havo/vwo en vmbo-tl gerealiseerd en heeft een meer campusachtige opzet.

Elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties

Sinds januari 2010 vindt het beroepsgericht vmbo-onderwijs binnen deze nieuwe school plaats. Vanaf het derde leerjaar worden school en werk geïntegreerd in de zogenoemde schoolbedrijven: technologie, transport, handel & administratie, zorg & welzijn en sport/dienstverlening & veiligheid. Leerlingen werken samen in een bedrijfsstructuren het Marne College werkt samen met het bedrijfsleven. Praktijkgericht leren door middel van simuleren van een bedrijfssituaties één van de speerpunten van de school. HOMIJ realiseerde de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties.

Flexibel

De dubbele gymzaal van ongeveer 1100 m2 is ook op de campus gerealiseerd waar diverse sportverenigingen van de gemeente Bolsward ook gebruik van gaan maken. Door dubbelgebruik is een multifunctionele school gerealiseerd. De tribune van de sportzaal in avondgebruik is de onderwijsplek overdag. De sportzaal is ook te gebruiken als examenruimte of als ruimte voor toneel, de tribune is dan een podium doordat de mobiele paneelwanden kunnen worden verschoven.

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Contact HOMIJ Groningen »
+