HomeProjecten Medisch Centrum Vechtdal

Medisch Centrum Vechtdal

Hardenberg

In opdracht van de Saxenburgh Groep is donderdag 28 juni 2018 de eerste paal geboord voor de bouw van het nieuwe Medisch Centrum Vechtdal. Met de boorceremonie start Goossen Te Pas samen met Dura Vermeer Bouw Hengelo en HOMIJ Technische Installaties en de Saxenburgh Groep het bouwproces.

Het nieuwe Medisch Centrum Vechtdal

Het nieuwe medisch centrum krijgt een bronskleurige aluminium gevelbekleding. Deze gevelbekleding geeft het nieuwe ziekenhuis een vriendelijke en toegankelijke uitstraling. Door de speling van het licht ziet de gevelbekleding er iedere dag iets anders uit. Zo geeft een bewolkte hemel een ander effect dan een strakke blauwe lucht. Dit geeft een heel eigen sfeer aan het nieuwe ziekenhuis en maakt dat het gebouw herkenbaar en onderscheidend in de regio is. 

 

Het nieuwe medisch centrum komt voor het huidige ziekenhuis op de plek waar eerst de parkeerplaatsen waren. De verwachting is dat het nieuwe medische centrum in 2020 in gebruik genomen wordt. De ontwikkeling van het nieuwe gezondheidspark is een samenwerking tussen de Gemeente Hardenberg, Saxenburgh Groep, VolkerWessels en Dura Vermeer Bouw Hengelo. IAA Architecten uit Enschede heeft het nieuwe compacte en duurzame ziekenhuis ontworpen.

Feiten & cijfers

+