icon-arrow-right
HomeProjecten Ombouw zusterflat naar studentenwoningen

Ombouw zusterflat naar studentenwoningen

Groningen

Voor woningcorporatie De Huismeesters zijn twee leegstaande zusterhuizen in Groningen omgebouwd naar woonruimte voor studenten.

Huisvesting voor 200 studenten

De twee zusterhuizen op de locatie Van Ketwich van het Martiniziekenhuis worden omgebouwd waarin 200 buitenlandse studenten zich kunnen huisvesten. Woningcorporatie De Huismeesters, die al bijna 1200 internationale studenten in de stad huisvest, heeft het pand voor dat doel tijdelijk gehuurd. Het zusterhuis moet over vijf jaar plaats maken voor woningbouw.

Installaties vanaf het dak

De oude installatie werd CV-technisch en elektrotechnisch gevoed vanuit een centraal ketelhuis. Elk pand heeft nu een eigen nutsvoorziening. Op het dak is een complete container geplaatst met CV-ketel en warmwatervoorzieningen voor de douches en de keukens. Nieuwe verdeelinrichtingen zijn geplaatst en de noodverlichting is volledig vervangen. Brandtechnisch is er een nieuw brandmeldsysteem aangelegd. Per bouwlaag zijn er twee centrale keuken- en sanitaire ruimtes.

Bouwteam

In bouwteam met VolkerWessels-zusterbedrijf Rottinghuis heeft HOMIJ in een zeer korte tijd van twee maanden het project gerealiseerd. Een zusterhuis bestaat uit 4 verdiepingen en heeft een oppervlakte van 3080m2.

Feiten & cijfers

+