icon-arrow-right
HomeProjecten Rotterdamsebaan

Rotterdamsebaan

Den Haag

De tunnel, straks de Victory Boogie Woogietunnel, verbindt het knooppunt Ypenburg (A4/A13) met de centrumring en is onderdeel van het grootste infrastructuurproject dat de hofstad ooit ondernam: de Rotterdamsebaan.

De missie

De afgelopen jaren nam sluipverkeer in de woonwijken Rijswijk en Voorburg toe. Dat had alles te maken met lange files op de Utrechtsebaan. De Rotterdamsebaan moet deze verkeersader ontlasten, de leefbaarheid in de omliggende woonwijken verbeteren en geeft met de nieuwe route een economische impuls aan de Binckhorst, de wijk rondom de Binckhorstlaan.

Het team

De bouwcombinatie Rotterdamsebaan bestaat uit BAM, Wayss & Freytag en VolkerWessels en is verantwoordelijk voor ontwerp, voorbereiding en realisatie. Ook verzorgt het team vijftien jaar lang het onderhoud van de circa 3,5 km lange verbinding. Diverse VolkerWessels bedrijven dragen bij aan het succes van dit project zoals KWS, Van Hattum en Blankevoort, Vialis, Volkerinfra, Volker Staal en Funderingen, Aveco de Bondt en HOMIJ Technische Installaties.

Installaties

Tot de werkzaamheden van HOMIJ behoren de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties. Deze bestaan o.a. uit: ventilatie, sanitair, klimaatinstallaties. brandmeld- en ontruiming installaties, verlichting- en laagspanningsinstallaties, terreinverlichting.

Feiten & cijfers

+