icon-arrow-right
HomeProjecten St. Ignatiusgymnasium

St. Ignatiusgymnasium

Amsterdam

Amsterdam-Zuid heeft er weer een gymnasium bij om trots op te zijn. Het St. Ignatiusgymnasium aan de Jan van Eijckstraat is gerenoveerd, uitgebreid en herboren als duurzame, toekomstbestendige school. De resultaatgerichte aanpak heeft geleid tot complete invulling van de gebruikerswensen.

 

Flexibiliteit

Opvallend in het ontwerp is de bijzondere indeling van de lesverdiepingen. Met grote glazen schuifdeuren kunnen de lokalen hier groter of kleiner worden gemaakt voor vakoverschrijdende colleges of kleinere werkgroepen. Dat maakt dit gebouw in staat mee te bewegen met de onderwijswensen van deze tijd.

Gezond binnenklimaat - Frisse School klasse A

De geavanceerde installaties, die allemaal onder het dak en in de kelder zijn weggewerkt, leveren een extra duurzame bijdrage. Zo wordt bijvoorbeeld energie opgewekt en bespaard met warmte/koude opslag die wordt ingezet voor de vloerverwarming en -koeling. De installaties zorgen voor een dermate goed binnenklimaat dat het St. Ignatius het label ‘Frisse School' klasse A heeft gekregen.

Resultaat: triple A + energieverbruik gelijk gebleven

Een jaar na oplevering is het resultaat merkbaar in het energieverbruik; dit is gelijk gebleven. Maar wel met een verdubbeling van het aantal vierkante meters gebouwoppervlak. Ook de leraren merken de vooruitgang: "ten opzichte van de oude situatie voelt het een stuk aangenamer aan, dit is echt een flinke verbetering".

 

De school heeft een triple A score behaald. Energielabel A voor het nieuwbouwdeel, energielabel A voor het renovatiedeel en frisse scholen klasse A. De energielabels beoordelen vooral de duurzaamheid van het gebouw, het frisse scholen label kijkt vooral naar het binnenklimaat (luchtkwaliteit, thermisch comfort, visueel comfort).

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Op tv: ruimte verdubbeld, energieverbruik gelijk

Het St. Ignatiusgymnasium in Amsterdam is uitgebreid en gerenoveerd. Het resultaat is spraakmakend; een verdubbeling van...

+