icon-arrow-right
HomeProjecten Stadskantoor Zaanstad

Stadskantoor Zaanstad

Zaandam

Het project omvat de nieuwbouw van een stadskantoor in Zaanstad. Het stadskantoor ligt in het midden van het nieuwe stadshart, direct naast het NS Station Zaandam. Het nieuwe stadskantoor is een efficiënte huisvesting voor de bestuurders en ambtenaren van de gemeente.

Spraakmakende vormgeving

Het stadhuis is spraakmakend vanwege de vormgeving. Het bestaat namelijk uit een serie ‘huizen', een reeks los van elkaar staande gebouwen. Ze verwijzen op verschillende manieren naar Zaanse bouwstijlen. Er is veel gebruik gemaakt van hout, kunststof en beton. Het hout domineert, ook op de gevels. Ook in het kleurgebruik is inspiratie verkregen uit oude Zaanse bouwstijlen. De hoofdingang met de publieksfuncties ligt aan het nieuwe Stadhuisplein.

Geavanceerde installaties

Het gebouw biedt veel comfort en maakt gebruik van geavanceerde installatietechniek. Zo zijn alle E-installaties gekoppeld aan het beveiligings- en het gebouwbeheersysteem. Zowel verlichting als klimaat zijn gebaseerd op aanwezigheidssignalering. Wanneer een ruimte niet wordt gebruikt, schakelen zowel licht als klimaatbeheersing automatisch uit. Verder is de ontruimings- en brandmeldinstallatie een intelligent systeem, waarbij met een nauwkeurigheid van tien vierkante meter de signalering van rook wordt gebruikt om de ontruiming en brandmelding in gang te zetten. Dat is dan weer aan het toegangscontrolesysteem gekoppeld.

Feiten & cijfers

 • Werkzaamheden
  Elektrotechnische installaties
 • Oppervlak
  25.000m2
 • Aanneemsom
  € 3.500.000
 • Type
  Nieuwbouw
 • Projectcategorieën
  Kantoor & bedrijf
+