The CubeHouse - Homij icon-arrow-right
HomeProjecten The CubeHouse

The CubeHouse

Amsterdam

Voor projectontwikkelaar G&S& realiseert bouwcombinatie Visser & Smit Bouw | Homij een nieuw kantoorgebouw op de laatst resterende Mahler-kavel op de Zuidas. The CubeHouse is een kantoor ontworpen om de werkwereld van morgen te inspireren, te verbinden en te versnellen. Het kantoor, van 11 verdiepingen en ca. 16.300m2, kenmerkt zich door de hoge duurzaamheidsambities, gedeeltelijke houten hoofddraagconstructie en daktuinen op verschillende niveaus.

Eerste hybride-houtgebouw aan de Amsterdamse Zuidas

The CubeHouse zal bij oplevering Paris Proof zijn, gecertificeerd met een WELL-gold binnenklimaat en diverse unieke kenmerken die duurzaamheid en welzijn bevorderen.

 

Buitengewone daktuin
De publiek toegankelijke daktuin bevordert de gezondheid, het welzijn en verrijkt de biodiversiteit van bezoekers van The CubeHouse.

 

Adem ruimtes die binnen en buiten met elkaar verbinden
Geniet van een overvloed aan daglicht en weelderig groen in de drie Breathe Spaces, die de binnenkantoorruimtes met het buitenleven verbinden.

 

Publiek toegankelijk
De publiek toegankelijke begane grond, The Cube, is een plek voor gezelligheid, samenwerken, innoveren en vieren.

 

80% van de energie opgewekt uit PV-panelen
Het grootste deel van de energievraag van het gebouw wordt duurzaam opgewekt, met PV-panelen op de daken en delen van de gevel.

 

75% biogebaseerde materialen
Het frame van het CubeHouse is voornamelijk gebouwd met gerecyclede en/of biobased materialen, voornamelijk hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Het kantoorgebouw

Gelegen op de hoek van de Parnassusweg, Arnold Schönberglaan en Claude Debussylaan, is The CubeHouse het laatste ontbrekende puzzelstukje van het Mahler-plot. Met zijn unieke architectonische ontwerp van SO-IL onderscheidt The CubeHouse zich echt van de massa. De open, uitnodigende structuur bevordert tegelijkertijd de connectiviteit van de gemeenschap en creëert een gevoel van verbondenheid. Daarmee sluit het uitstekend aan bij de Zuidas als veelzijdige wijk waar het heerlijk wonen, werken en verblijven is. Het CubeHouse is ontstaan ​​uit een gedeelde ambitie van G&S&, Arcadis, BNP Paribas en a.s.r. vastgoed (ASR Dutch Mobility Office Fund) om de werkplek van de toekomst te creëren – hier op de Zuidas. Deze holistische visie resulteerde in een hybride houten gebouw dat bij oplevering in 2025 Paris Proof zal zijn, met een WELL-gold gecertificeerd binnenklimaat en diverse unieke kenmerken die duurzaamheid en welzijn bevorderen.

 

Bij The CubeHouse wordt energie bijvoorbeeld opgewekt met behulp van PV-panelen. Daarnaast is het gebouw ‘rainproof’, wat betekent dat het piekbuien tot 60 mm per uur aankan. En dankzij een grijswatersysteem wordt een deel van het regenwater gebruikt om de toiletten door te spoelen.De Breathe Spaces, gelegen op de zesde, zevende en achtste verdieping, verbinden binnen en buiten. Deze bufferzones blijven koel in de zomer en warm in de winter en bieden huurders een comfortabele omgeving om tijdens hun pauzes te zitten, te ontspannen en/of te socialiseren. De publiekelijk toegankelijke daktuin voegt weelderig groen toe aan een nogal versteende Zuidas. Hier kunnen medewerkers en bezoekers buiten genieten van een lunch, omringd door de biodiversiteitsbevorderende flora en fauna

De feiten

  • 13 verdiepingen in totaal: Ongeveer. 16.300 m²
  • De Kubus (openbare plint): Ongeveer. 1.000 m² BVO
  • Fietsenstalling: Ongeveer. 420 m² BVO
  • Geplande levering: Q4 2025
+