icon-arrow-right
HomeProjecten United World College - Maastricht

United World College - Maastricht

Maastricht

In 2013 is de nieuwbouw van United World College in Maastricht opgeleverd. Het gebouw is een campus die plek biedt aan een schoolgebouw voor 950 leerlingen in de leeftijd van 2 tot 18 jaar en woongebouwen voor 200 leerlingen die wonen op de campus.

Multifunctioneel

Het schoolgebouw omvat een gebouwdeel voor basisonderwijs en kinderopvang en een gebouwdeel voor voortgezet onderwijs met daarin opgenomen een entreehal, sportzaal, bibliotheek, leslokalen, technische lokalen en kantoren. Deze twee gebouwdelen worden gekoppeld door een verbindingsgang en een overdekte fietsenstalling. Voor de huisvesting van de leerlingen zijn op de campus drie woongebouwen gerealiseerd, waarvan één in vier lagen met op de begane grond het restaurant en daarboven drie woonlagen en twee woongebouwen met elk drie woonlagen.

Installatietechniek

Voor de gehele campus met twee school- en drie woongebouwen heeft HOMIJ Technische Installaties in opdracht van UWC alle E- en W-installaties gerealiseerd. Alle gebouwen zijn voorzien van de modernste E-installaties.De meeste bijzonderheden voor dit pand - ook in het kader van energiezuinigheid en duurzaamheid - zitten in de W-installaties. Zo hebben de klaslokalen aparte WTW-systemen en halen de gebouwen hun energie grotendeels uit een warmtekoude-opslag.

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Koning opent UWC Maastricht

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag in Maastricht het United World College (UWC) geopend. Het UWC is internationale school...

+