icon-arrow-right
HomeProjecten Het Veemgebouw

Het Veemgebouw

Eindhoven

Opnieuw is een voormalig Philips-pand tot een moderne place2be omgetoverd. Deze keer het Veemgebouw, waar een inspirerende foodmarkt verrijst. HOMIJ Eindhoven bedacht een slimme plug & play oplossing voor de E-installaties.

Strijp-S het oude Philips-terrein

Strijp-S is waar het allemaal gebeurt in Eindhoven. Op het oude Philips-terrein krijgt het ene na het andere fabrieksgebouw een nieuwe eigentijdse bestemming. Het gro­te Veemgebouw uit 1942 was vroeger een magazijn voor scheermachines, radio’s en tv’s. Vanaf nu gaan we er eten, proeven en onze weekboodschappen doen. De hele begane grond van het tien lagen tellende gebouw is namelijk Vershal Het Veem geworden. Eén grote open ruimte van 40 bij 80 meter waar gepassioneerde foodondernemers in tiental­len units hun waren verkopen én dagelijks vers bereiden.

Flexibel

De Vershal - Het Veem zou aanvankelijk een overdekte hal met kraampjes worden zoals een openluchtmarkt, maar al snel bleek dat ondernemers meer wilden dan alleen hun producten verkopen. De ondernemers willen hun producten vers bereiden en faciliteiten om het publiek te laten eten en proeven. Hiervoor was veel meer vermogen nodig om alle apparatuur van stroom te kunnen voorzien. Inmiddels zijn er al vier nutsaansluitingen die elk 250 ampère leveren. Daarnaast moest de elektrotechnische installatie zo flexibel mogelijk ingericht kunnen worden.

 

De hele ruimte is voorzien van vier spanningsrails. De rails lopen zichtbaar over het plafond en hebben een fraaie industrie-look. Op elke plek op de spanningsrails kunnen aftakkasten worden geplaatst. Op deze manier komt de stroom exact bij de unit van de huurder terecht. Bovendien heeft elke aftakkast zijn eigen kWh-meter die aan een webserver verbonden is. Zo kan elke huurder online op zijn smartphone of tablet zien wat hij verbruikt en vindt de energieafrekening plaats. Bij nieuwe huurders of een nieuwe unit-indeling kunnen eenvoudig aftakkasten worden verplaatst of aanvullend worden geïnstalleerd. Het is echt plug & play.

 

HOMIJ Eindhoven heeft de datagoten, kabelgoten en algemene LED-verlichting aangebracht eveneens in industrie-look. In de drie parkeerlagen boven de vershal is LED-verlichting met een Dali-regeling aangebracht, zodat de energiebesparende verlichting met de bezoeker 'meeloopt'. Verder heeft HOMIJ de E-installaties in en ronde het hele gebouw verzorgd, waaronder een expositieruimte voor de Dutch Design Week op laag 8 en 9, de elektra voor de sprinklerinstallatie en de bekabeling voor lichtmasten en slagbomen op het buitenterrein. Vershal Het Veem is bij de start van de Dutch Design Week op 17 oktober 2015 officieel geopend.

 

 

Feiten & cijfers

+