Vernieuwing Stadskantoor - Homij icon-arrow-right
HomeProjecten Vernieuwing Stadskantoor Heerlen

Vernieuwing Stadskantoor Heerlen

Heerlen

In opdracht van de gemeente Heerlen gaat Bouwbedrijven Jongen de vernieuwing van het Stadskantoor Heerlen realiseren. In de zomer van 2018 is Jongen Bouwpartners gestart met de sloopwerkzaamheden van de kantoortoren aan het Raadhuisplein, die naast het monumentale Raadhuis van Heerlen ligt. Na de sloop wordt hier de nieuwbouw van het stadskantoor van ca. 7.500 mvoor de gemeente Heerlen gerealiseerd. Het team bestaat naast Bouwbedrijven Jongen uit Mecanoo Architecten, ABT, Dijkoraad RGG en Homij. 

Het nieuwe stadskantoor is ontworpen door architect Francine Houben van architectenbureau Mecanoo en is een stuk compacter dan de huidige kantoortoren. Samen met het bestaande iconisch Raadhuis van architect Peutz vormen zij een eigenzinnige en opvallende verschijning, www.mecanoo.nl.

Het nieuwe stadskantoor van Heerlen is in 2021 opgeleverd. Na oplevering is begonnen met de renovatie van het monumentale Raadhuis. Het betreft een integraal project met daarbij een onderhoud- en  (beperkte) exploitatiecomponent van 15 jaar.

Feiten & cijfers

+