HomeProjecten Zwijsen Tilburg

Zwijsen Tilburg

Tilburg

Mét meerwerk eerder opgeleverd. Door meerwerk werd het project veel groter dan de oorspronkelijke opdracht. Toch leverde HOMIJ de E-installaties in het nieuwe kantoor twee maanden eerder op. Een topprestatie van alle betrokkenen.

Uitgeverij Zwijsen

Eind 2013 startte de nieuwbouw van een modern kantoor op het voormalige terrein van Uitgeverij Zwijsen aan de Spoorzone in Tilburg. Het pand, dat door VolkerWessels-dochter Van de Ven Bouw en Ontwikkeling is opgeleverd. Twee maanden eerder dan gepland. Zo kregen de huurders UWV en de gemeente Tilburg toch nog de tijd om het pand in te richten en, volgens hun wens, op 1 december open te kunnen gaan.

Casco

Het fraaie Zwijsen-kantoor bestaat uit zeven lagen. Een parkeerkelder, een groot blok met begane grond en twee verdiepingen, en daarbovenop een kleiner blok met nog eens drie verdiepingen. Doordat de aannemer deels met prefab-elementen werkte kon de bouwtijd tot het minimum worden gereduceerd. HOMIJ Eindhoven kreeg de opdracht voor de casco E-installatie. 'Er was een middenkern met sanitair en liften, maar verder was er één open ruimte op elke verdieping', zegt HOMIJ's projectleider Ronald Driessen. 'Voor de voeding hebben we de verdeelkasten op elke verdieping met een railkoker verbonden en hebben we een stekerbare installatie aangelegd, zodat armaturen plug & play kunnen worden aangesloten. 'Verder installeerde HOMIJ onder meer de brandmeld- en ontruimingsinstallatie, een CO/LPG-detectiesysteem in de parkeerkelder en voorzieningen voor databekabeling. Hiermee was het casco volgens planning klaar. En toen kwamen de huurders.

Meerwerk

Driessen: 'UWV en de gemeente Tilburg hadden meer wensen dan we vooraf konden voorzien. Uiteraard hun eigen inrichting met onder meer een verhoogde computervloer, maar ook een gewijzigd verlichtingsplan met bewegingsmelders, extra bekabeling voor data en toegangscontrole, extra luidsprekers voor ontruiming, pop-ups in elk bureau met stopcontact en datapunt en nog meer. Normaal zou je bij zoveel meerwerk bouwtijdverlenging aanvragen, maar dat hebben we niet gedaan. We hadden namelijk al het voordeel van de zachte winter, waardoor de bouw gewoon kon doorgaan. Daarnaast wilden we heel graag aan de gewenste openingsdatum van 1 december voldoen. Daarom hebben we bij HOMIJ alles op alles gezet om het project, ondanks het vele meerwerk, op tijd op te leveren. Dat we dit zelfs twee maanden eerder hebben kunnen doen is te danken aan de goede samenwerking met Van de Ven en de fantastische inzet van alle medewerkers op de bouwplaats. Zij verdienen een hele dikke pluim', aldus Driessen.

Feiten & cijfers

+