icon-arrow-right

Corporate Recruiter

HOMIJ Technische Installaties bv Personeel & Organisatie

Solliciteer direct via het sollicitatieformulier
2020-11-18

Creativiteit staat bij jou voorop, dat moet ook in deze arbeidsmarkt. Jij weet dat je iedere kandidaat weer anders benadert en iedere vacature weer op een andere manier invult. Door jouw actieve en innovatieve manier van werven lever jij een bijdrage aan het vinden van onze technische vakspecialisten en professionals die dagelijks werken aan de meest gave projecten in Nederland! Zo maak jij morgen mogelijk!

Wat ga je doen?

De functie van recruiter is een nieuwe functie binnen ons HR team. Door de krapte in de technische sector en doordat het goed gaat met HOMIJ, wordt ons team uitgedaagd om recruitment naar een hoger niveau te tillen. En daar ga jij een bijdrage aan leveren!

 

Jij bent degene die met jouw expertise actief op zoek gaat naar nieuwe talenten en ervaren toppers om HOMIJ te versterken. Als recruiter heb je overzicht en grip op de formatie van de organisatie (ruim 650 fte) en stuur je actief mee in de optimalisatie tussen kortlopende en langdurige behoefte aan personeel. Dit doe je in nauwe afstemming met de directies van de vestigingen en de HR Manager. Door jouw totaaloverzicht van alle vacatures, mogelijke interne mobiliteit en medewerkers die wij inhuren weet jij als geen ander welke vacatures jij met jouw eigen netwerk zelf goed kan invullen en hoe we het beste kunnen besparen op onnodige kosten van inhuur.

 

Je benadert proactief de beste kandidaten op diverse kanalen. Je draagt de door jou geselecteerde kandidaten aan bij de directie van onze vestigingen. Daarnaast neem je initiatieven om specifieke wervingsacties landelijk te coördineren. Je bent een echte netwerker en het visitekaartje voor ons bedrijf. Je staat op beurzen en events en coördineert samen met onze young professionals, de afdeling communicatie en HR onze aanwezigheid op scholen. Verder houd je je bezig met het opstellen van vacatureteksten, de verbetering van onze employer branding, online zichtbaarheid en andere facetten van arbeidsmarktcommunicatie. Kortom, je bent een echte pionier die enthousiast wordt van het bouwen aan een nieuwe functie binnen HOMIJ!

 

Je komt te werken in een klein HR team met een HR manager, HR Business partner en drie HR Officers. In dit team werken we hard en nauw samen om een optimale HR dienstverlening te leveren aan onze collega’s en organisatie. Je rapporteert aan de HR manager en je standplaats is Vianen. Daarnaast zal je veel te vinden zijn bij onze zeven vestigingen door het land, daar zijn namelijk de hiring managers werkzaam.

Waarom kies jij voor HOMIJ?

HOMIJ behoort tot de top 10 van de installatiebranche in Nederland. Met innovatieve en duurzame oplossingen én de expertise van onze medewerkers leveren we comfort aan gebruikers van gebouwen. Dit doen we bij onderhoud, verduurzaming, renovatie en nieuwbouw van gebouwen. Kortom, we zijn als een echt kennisbedrijf groots in projecten, maar door onze regionale vestigingen zijn we ook dichtbij en familiair. Door deze structuur tonen we slagkracht en zijn we flexibel. Met betrokken en ondernemende medewerkers, die eigenaarschap tonen en voor elkaar klaar staan, werken wij al ruim 135 jaar dagelijks aan ‘ons DNA in elk gebouw! Graag verwelkomen we jou binnen HOMIJ en bieden we jou:

  • Een dynamische baan met verantwoordelijkheden binnen een gezond bedrijf;
  • Veel vrijheid, flexibiliteit en ruimte voor eigen inbreng en ontwikkelen;
  • Wij vinden de balans tussen werk en privé belangrijk! Daarom bieden wij jou 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen o.b.v. een fulltime dienstverband;
  • Wij bieden jou een mooi inwerktraject aan, en diverse mogelijkheden om je te ontwikkelen d.m.v. online trainingen en cursussen via onze eigen Academy;
  • Tenslotte bieden wij jou een marktconform salaris.

 

Lees hier nog meer over wat HOMIJ jou te bieden heeft.

Wat vragen wij van jou?

  • Jij bent gemakkelijk benaderbaar voor onze collega’s en staat tegelijkertijd stevig in je schoenen om met diverse lagen in onze organisatie te schakelen;
  • Jij bent energiek, resultaatgericht en voelt je verantwoordelijk;
  • Je hebt actuele kennis van wet- en regelgeving rondom flexibele arbeid;
  • 32 uur per week beschikbaar;
  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding en circa 3 tot 5 jaar ervaring als (corporate) recruiter of recruitment consultant, binnen een technische (detacherings)omgeving. Jij bent toe aan een 2e of 3e loopbaanstap.

Ons bedrijf

Met trots, vakmanschap én plezier werken we dagelijks met zo’n 650 collega’s aan de realisatie en het onderhoud van gebouwgebonden installaties op het gebied van licht, lucht, water, data, energie en veiligheid. Hiermee zorgen we ervoor dat de gebouwen van onze klanten gezond, comfortabel en toekomstbestendig zijn.

 

HOMIJ Technische Installaties is een van de grootste installatiebedrijven in Nederland. Toch zal je merken dat onze vestigingen een lokaal karakter hebben. Groot, maar toch klein.

 

HOMIJ is een Koninklijke VolkerWessels onderneming. Dit betekent dat HOMIJ onderdeel is van een ondernemend en toekomstgericht concern waarin duurzaamheid, veiligheid en innovatie centraal staan. Je hebt daardoor genoeg kansen om je te ontwikkelen. Haak aan en Maak Morgen Mogelijk!

Solliciteer nu!

Enthousiast geworden? Wacht dan niet langer en solliciteer uiterlijk 26 november a.s.! We zijn erg benieuwd naar jou en schakelen graag snel in de selectieprocedure. Deze bestaat in ieder geval uit twee gesprekken.

 

Wil je meer informatie over deze vacature voor recruiter, bel of WhatssApp met Rianne Hutten (HR Manager, 06 2053 8979). Meer informatie over werken bij HOMIJ vind je op www.homij.nl.   

 

Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

+