icon-arrow-right
HomeWerken bijFrank Lammers

Frank Lammers

Frank (28) is het schoolvoorbeeld van iemand die als kleine jongen al wist wat hij ‘later' wilde worden. Zijn vader was installatietechnicus en dat wilde Frank zelf ook.
Frank Lammers

“Voldoende inhoudelijke kennis om door te groeien”

Na de LTS en MTS ging hij naar de Hogeschool Utrecht voor de opleiding Hogere installatietechniek. Hij studeerde af in duurzame energie en wilde daar graag mee verder. Via VolkerWessels DEC - een samenwerking tussen HOMIJ en Aveco de Bondt - kwam Frank bij HOMIJ Technische Installaties terecht, waar hij sinds 2006 als engineer werkt.

 

Praktijkervaring onmisbaar

"Ik wilde graag de grotere werken doen", vertelt hij. "HOMIJ heeft een lange lijst van indrukwekkende en bijzondere gebouwen met mooie installaties." Volgens Frank heeft de Hogeschool hem goed voorbereid op het werk, maar is praktijkervaring eveneens onmisbaar. "In theorie word je opgeleid tot het niveau van projectleider, maar om de verantwoordelijkheid voor het budget en de medewerkers te dragen, heb je wel wat meer bagage nodig.

 

"Ik ben bij HOMIJ goed opgeleid"

De eerste anderhalf jaar nam een senior engineer mij onder zijn hoede. Ook daarna was er altijd wel iemand beschikbaar als ik vragen had. En nog steeds kan ik altijd bij collega's terecht om te sparren."

 

Rollen omgedraaid

Frank is inmiddels zelf ook stagebegeleider geweest. "Het is heel leuk om jong talent te begeleiden. Ook weet ik natuurlijk precies hoe de school beoordeelt. Het is mooi om een stagiair de techniek uit te leggen of, beter nog, te laten zien.

Dit bedrijf biedt voldoende inhoudelijke kennis om door te kunnen groeien en de projecten zijn uitdagend."

+