icon-arrow-right
HomeWerken bijFrank Roest

Frank Roest

Frank is in februari 2011 afgestudeerd richting werktuigbouwkunde. Zowel zijn snuffel- als zijn afstudeerstage liep hij bij HOMIJ. "Via een kennis die ook bij HOMIJ stage heeft gelopen en er later ook aan het werk is gegaan, ben ik hier terecht gekomen.
Frank Roest

“Enige mate van zelfstandigheid is wel nodig”

Mijn eerste indruk was goed: een vrij groot en goed georganiseerd bedrijf met mooie projecten. Dat was belangrijk voor mij want ik wilde er vooral veel kunnen zien en leren." Voor zijn scriptie koos Frank als onderwerp koeling van datacenters, iets wat bij HOMIJ ook sterk speelt.

 

Energieverbruik datacenters

"Het is de bedoeling dat er ook echt iets met mijn scriptie gaat gebeuren. Naast het onderzoek naar het verschil van het energieverbruik van meerdere bestaande koelconcepten heb ik ook naar verbeterpunten gekeken."

 

Stagebegeleiding

De stagebegeleiding vond Frank goed. Elke twee à drie weken sprak hij met zijn begeleiders Cor Maan en Frank Lammers. "Iedereen staat je te woord, je kunt overal binnenlopen. Er heerst een open sfeer en stagiaires worden serieus genomen. Je moet wel zelfstandig kunnen werken en vragen durven stellen. Als je verwacht dat alles voor je wordt gedaan, dan is HOMIJ geen goed stagebedrijf."

 

Vast dienstverband

Per 31 januari 2011 heeft Frank een vast dienstverband bij HOMIJ als werkvoorbereider werktuigkunde. "Ik wil de eerste jaren nog veel leren: mijn kennis verbreden én verdiepen. Met als doel om uiteindelijk verder te komen. Ik weet nog niet of ik dat wil als engineer of als projectleider. Ik heb nog tijd genoeg om daar achter te komen."

+