Zoeken

Bouw Rabobank aan Fellenoord Eindhoven bereikt hoogste punt

Dinsdag 10 mei is het hoogste punt bereikt van het nieuwe kantoor van de Rabobank aan de Fellenoord in Eindhoven, een project van OVG Real Estate. Het nieuwe kantoor is 40 meter hoog en daarmee uiteindelijk lager dan het voormalige kantoor.

Hoogste punt Rabobank Eindhoven2.png

Betrokken partijen

In opdracht van OVG Real Estate wordt de bouw uitgevoerd door Boele & van Eesteren en Stam + de Koning , onderdeel van VolkerWessels. De installatie werkzaamheden zijn in handen van VolkerWessels onderneming HOMIJ Technische Installaties en Bosman Bedrijven. In 2015 heeft OVG bekend gemaakt dat W.P. Carey het gebouw in belegging zal nemen.

Passend in de Omgeving

Het nieuwe kantoor is een ontwerp van UN studio en past in het huidige stedelijk beleid van Eindhoven. Het ontwerp wordt gedomineerd door horizontale lijnen, onderbroken door diagonalen. Door enkele bouwlagen ten opzichte van elkaar te verschuiven krijgt het geheel een speels karakter. Voor de bouw wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen en het ontwerp is gericht op het beperken van het energieverbruik. Verder wordt het nieuwe kantoor op een natuurlijke manier verweven met de omgeving, onder meer door aandacht voor groen en deels open buitenterrein.

Nieuwe werken

Rabobank Nederland zet met deze ontwikkeling in op een veilige, aantrekkelijke en flexibele werkomgeving toegerust op het Nieuwe Werken. Het nieuwe kantoor krijgt een breed aanbod aan faciliteiten, variërend van concentratieplekken tot ontmoetingsplekken en van ruimtes voor vergaderingen tot ruimtes voor presentaties, workshops en ontwikkeling. Het gaat om 1.500 werkplekken voor circa 2.000 medewerkers en 544 parkeerplaatsen.

Impuls voor stationsgebied

De bouw van het kantoor van Rabobank als onderdeel van de herontwikkeling van deze locatie aan Fellenoord sluit aan op de stedelijke visie van de Gemeente Eindhoven. In goed overleg met de Gemeente Eindhoven willen OVG Real Estate en de Rabobank de verbinding tussen Woensel-Zuid en het centraal station en centrum van Eindhoven aantrekkelijker en toegankelijker maken.

Volg de bouw live

Gedurende de gehele ontwikkeling wordend de omwonenden met regelmaat geïnformeerd. Na de zomer zal een volgende bijeenkomst voor omwonenden plaatsvinden. De ontwikkelingen zijn ook te volgen op www.ontwikkelingfellenoord.nl