Zoeken

BREEAM-NL voor zorggebouw MIJN

De nieuwbouw van MIJN, centrum voor medische zorg aan de Prins Hendriklaan in Brunssum is beloond met een drie sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat. Directeur Carlo Külter van Bouwontwikkeling Jongen (VolkerWessels) kreeg het duurzaamheidscertificaat uitgereikt uit handen van Jan Kadijk van de Dutch Green Building Council (DGBC), tijdens vastgoedbeurs PROVADA 2017 in de Amsterdamse RAI.

20170531 - zorggebouw mijn - breeam.jpg
20170531 - zorggebouw mijn - breeam.jpg

Duurzaam gebouw

Het nieuwe multifunctionele zorggebouw MIJN is een centrum voor medische zorg in Brunssum. Het zeer duurzame gebouw, dat is ontwikkeld door Bouwontwikkeling Jongen, heeft veel aandacht voor energieprestaties en andere duurzaamheidsthema’s zoals gezondheid en materiaalgebruik. Jan Kadijk van DGBC: “We zien dat binnen de zorgsector steeds meer aandacht komt voor duurzaam vastgoed. Deze topprestatie onderstreept dat. Zorggebouw MIJN is een voorbeeld voor de sector.”

 

VolkerWessels onderneming HOMIJ Technische Installaties realiseerde alle gebouwgebonden installaties, met een sterke focus op duurzaamheid. Duurzaamheid betekent dan maximaal comfort en lage energiekosten. Bij MIJN is klimaattechniek gerealiseerd waarbij verwarmen, koelen en ventileren geïntegreerd zijn. Maar ook door interne warmte- en koude-uitwisseling en de plaatsing van luchtwarmtepompen. Een groendak voor de buffering van hemelwater en zonnepanelen maken het duurzame plaatje compleet.

Over BREEAM-NL

BREEAM-NL Nieuwbouw is een beoordelingsmethode om de duurzaamheid van nieuwe bouwwerken en renovaties te bepalen. BREEAM-NL Nieuwbouw kijkt naar de energieprestaties van een pand, maar ook naar landgebruik, ecologie, het bouwproces, watergebruik, afval, vervuiling, transport, materialen, gezondheid en comfort. De score wordt uitgedrukt in sterren, van één tot en met vijf.