Zoeken

Combinatie HP-HOMIJ wint opdracht voor realisatie overheidsdatacenter

Amstelveen/Vianen, 19 november 2013 - HP Nederland en HOMIJ Technische Installaties hebben van de Rijksgebouwendienst de opdracht ontvangen om het Overheidsdatacenter ‘de Haagse Vierkante Kilometer' te realiseren in Rijswijk. Het contract omvat ontwerp, realisatie en vijftien jaar onderhoud. Hierbij is HP verantwoordelijk voor het ontwerp en HOMIJ voor de realisatie en het onderhoud.

odc-rijswijk-hkm2.jpg
odc-rijswijk-hkm2.jpg

De Rijksoverheid zet met dit datacenter weer een stap in haar besparingsprogramma voor consolidatie van 64 naar 4 datacenters. Vanaf eind 2014 wordt dit de primaire datacenterlocatie voor 9 ministeries en andere overheden in de Haagse regio. Voor het nieuwe datacenter heeft de opdrachtgever een aantal belangrijke uitgangspunten gesteld: huisvesting in een bestaand pand, schaalbaarheid, flexibiliteit, hoge beschikbaarheid, een hoog beveiligingsniveau en duurzaamheid.

 

Het gunningscriterium bij deze aanbesteding was het criterium van economisch meest voordelige inschrijving. Op basis hiervan heeft de combinatie HP-HOMIJ de opdracht gewonnen. Het ontwerp van HP-HOMIJ heeft hierbij de doorslag gegeven. Met het voorgestelde innovatieve ontwerp behoort de Haagse Vierkante Kilometer tot de meest energie-efficiënte datacenters van Nederland. Het datacenter is vanuit het ontwerp al meer dan 40% energiezuiniger dan een traditioneel datacenter. In de onderhoudsfase moet door continue monitoring en optimalisatie jaarlijks een verdere energiebesparing worden gehaald.

Over HOMIJ Technische Installaties

Vanuit zeven vestigingen werkt HOMIJ landelijk aan gebouwgebonden installaties. Van ontwerp en realisatie tot en met onderhoud en beheer. Functionaliteit, comfort en duurzaamheid zijn de pijlers bij deze activiteiten. HOMIJ behoort tot de grootste technisch dienstverleners in Nederland en is een werkmaatschappij van VolkerWessels. Voor meer informatie over HOMIJ zie www.homij.nl.

Over HP

HP creëert nieuwe manieren waarop technologie een positief effect heeft op mensen, bedrijven, overheden en de maatschappij. Met het breedste technologie portfolio, bestaande uit printing, personal systems, software, services en IT-infrastructuur, helpen we onze klanten overal ter wereld met oplossingen voor hun meest complexe uitdagingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op http://www.hp.com.