Zoeken

Eerste paal nieuwe hoofdingang Amsterdam UMC, locatie AMC

Met het symbolisch slaan van één van de eerste fundatiepalen is op vrijdag 11 september stilgestaan bij de start van de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe hoofdingang op locatie AMC van Amsterdam UMC.

20200911 Eerste paal nieuwe hoofdingang Amsterdam UMC DSC_7978.jpg
20200911 Eerste paal nieuwe hoofdingang Amsterdam UMC DSC_7978.jpg

Met inachtneming van de Corona-regels in beperkt gezelschap van het projectteam van Amsterdam UMC en Bouwcombinatie MedicomZes, HOMIJ Technische Installaties en Van Kessel Sport & Cultuurtechniek (allen VolkerWessels ondernemingen), werd onder het toeziend oog van Albert Bok, directeur MedicomZes, de symbolische handeling door Frida van den Maagdenberg, lid Raad van Bestuur Amsterdam UMC, verricht.

20200220 Entreegebouw 090_BLAD_TO2_AMC_visual vanaf dek 2020 feb.jpg

Over het project

Het ‘AMC Health Park’ is ontworpen door ontwerpteam Temp.architecture/studio NuyvanNoort/studio BLAD.  Het ontwerp bestaat uit een centrale ontvangsthal in de vorm van een glazen paviljoen, te midden van een groen, parkachtig landschap, waar zowel patiënten, bezoekers, medewerkers, studenten als buurtbewoners zich op hun gemak voelen. Straks vormen het nieuwe voorterrein van locatie AMC en het plein van station Holendrecht een organisch geheel.

Najaar 2021 gereed

Naar verwachting wordt de nieuwe hoofdentree in het  vierde kwartaal van 2021 in gebruik genomen.