Zoeken

Feestelijke ingebruikname nieuwe hybride operatiekamers UMCG

In opdracht van Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) werkt Bouwcombinatie MedicomZes-Homij aan de vernieuwing van het operatiecentrum op de begane grond in het Groningse ziekenhuis. Afgelopen week zijn er hypermoderne hybride operatiekamers in gebruik genomen. Deze OK’s worden gebruikt door de interventieradiologen en de vaatchirurgen.

Poster nieuwe operatiecentrum UMCG
Feestelijke opening nieuw operatiecentrum UMCG

Stap voor stap naar een geheel vernieuwd operatiecentrum

Het UMCG gaat de komende jaren flink bouwen en verbouwen. Midden in het Centraal Medisch Complex, op de begane grond, eerste en derde verdieping, wordt een volledig nieuw operatiecentrum gerealiseerd. Begin 2022 is gestart met de begane grond. 

Naast de hybride OK’s, die nu klaar zijn, komen hier vier generieke OK's, twee interventie OK’s, een CT-ruimte en een recovery afdeling met 10 bedden waar patiënten kunnen uitslapen na een ingreep.

Poster nieuwe operatiecentrum UMCG

Kloppend hart van het UMCG

De gloednieuwe hybride OK’s zijn in gebruik genomen door de interventieradiologen en de vaatchirurgen en vormen het kloppend hart van de acute zorg op de begane grond. De OK’s bieden de specialisten de mogelijkheid om zowel chirurgische ingrepen als interventies onder doorlichting uit te voeren.

Dankzij de geavanceerde beeldvormende apparatuur kunnen specialisten de aandoening van de patiënt zeer nauwkeurig in kaart brengen