Zoeken

Graffiti-art tijdens officiële aftrap Inholland Sluisbuurt!

Tijdens de feestelijke bijeenkomst op 19 mei konden medewerkers, studenten en de bewoners van de Sluisbuurt virtueel ontdekken wat er te beleven valt in het nieuwe gebouw. Ook konden de bezoekers het eindresultaat van de graffiti challenge bewonderen. Visser & Smit Bouw is in samenwerking met Homij verantwoordelijk voor de realisatie van de nieuwe hogeschool.

20220519_190634-klein.jpg

Officiële aftrap

De bijeenkomst op 19 mei begon met een panelgesprek tussen Mieke van den Berg, lid van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland; Bart van Eijk, algemeen directeur van Visser & Smit Bouw; locatiedirecteur Bas van Spréw; Jan Straub, senior projectmanager gebiedsontwikkeling Zeeburgereiland; architect Job van Stralen en associate lector Karel Koch, lablead van het Sluislab. Zij gingen in gesprek over de komst van Inholland naar de Sluisbuurt en hun visie op de toekomst van het onderwijs in Amsterdam. Daarna volgde de officiële aftrap met een druk op de confetti knop.

Graffiti challenge

Vijf studenten waren geselecteerd om samen met kunstenaars Robin de Kruijff (De Module) en Ben Plummer de Inholland-bouwkeet te verrijken met graffiti-art. Aan de hand van hun ideeën over een fictieve lievelingsplek is een ontwerp gemaakt en hebben zij dit samen met de studenten op de bouwkeet aangebracht.

VR beleving

Een van de blikvangers die men virtueel kon ontdekken was de beplanting op het dak. Ook de flexibele indeling van de ruimten en de grote hoeveelheid daglicht van buiten vielen op. Men kan niet wachten om straks 'echt' door het gebouw te lopen.