Zoeken

Hawkeye-systeem voor het eerst toegepast

FC Utrecht had zaterdag 28 september jl. in Stadion Galgenwaard de primeur met doellijntechnologie in het Nederlands betaald voetbal. In de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade, die in 3-3 eindigde, werd voor de eerste keer het zogeheten Hawkeye-systeem ingezet.

hawkeye-utrecht.jpg
hawkeye-utrecht.jpg

FC Utrecht is verheugd de technologie te faciliteren in Stadion Galgenwaard. "Vanavond was een historisch moment voor het Nederlandse voetbal en voor FC Utrecht in het bijzonder", aldus Wilco van Schaik. "We zijn trots dat wij als club zijn uitgekozen om dit systeem te testen."

 

HOMIJ Technische Installaties is sinds 2006 de vaste installateur van Stadion Galgenwaard en is nauw betrokken geweest bij de installatie van Hawkeye in het stadion.

Stadion Galgenwaard

Naast stadionruimte voor FC Utrecht biedt Galgenwaard meer dan 10.000m2 kantoorruimte en nog eens ruim 20.000m2 commerciële ruimte. Sinds 2006 is HOMIJ verantwoordelijk voor het onderhouden van de technische installaties in het complex. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de NEN 2767 systematiek voor meerjaren onderhoud.