Zoeken

Het Infoversum: Internationale Kennistempel in Groningen

Het ontwerp van het Infoversum - een 3D full dome theater voor wetenschap, bedrijfsleven en cultuur - is voltooid. Deze ‘kennistempel' wordt mede gebouwd door VolkerWessels ondernemingen Rottinghuis Aannemingsbedrijf en HOMIJ Technische Installaties. In het Infoversum worden meeslepende wetenschappelijke en artistieke visualisaties getoond. Bedoeling is dat het gebouw rond de zomer van 2013 zal verrijzen op het CIBOGA-terrein in het Ebbingekwartier van de Groningse binnenstad.

Infoversum-Groningen1.jpg
Infoversum-Groningen1.jpg

Internationale producties

Het Infoversum wordt het eerste volledig digitale 3D dome theater in Nederland. Het gebouw gaat unieke mogelijkheden bieden voor zowel internationale producties als eigen producties, gemaakt met geavanceerde ICT technologie. Met de komst van het Infoversum op deze centrale locatie in de stad, verrijst in Groningen zowel een culturele attractie als ook een wetenschappelijk kenniscentrum van internationale allure.

Infoversum-Groningen2.jpg

Dometheater

In het Infoversum versmelten wetenschap, bedrijfsleven en entertainment. De bezoeker van het Infoversum aanschouwt niet, hij beleeft, ervaart en ontdekt. Het dometheater gaat 265 stoelen tellen. Naast het theater bieden de entree, de pre-show en de foyer ook mogelijkheden voor exposities en demonstraties. De totale oppervlakte aan publieke ruimte in het gebouw is 1350 vierkante meter. Het Infoversum rekent op 200.000 bezoekers per jaar. Bezoekersanalyses komen uit op 270.000 te verwachten bezoekers. Voor 2013 zijn reeds twee wereldpremières gepland.