Zoeken

HOMIJ grote winnaar onderhoud Rijksgebouwendienst

HOMIJ Technische Installaties kan de grote winnaar genoemd worden van de onderhoudsaanbesteding van de Rijksgebouwendienst. Van de 21 aanbestede percelen krijgt HOMIJ zeven in opdracht.

RGD.png

1 miljoen m2 bvo

De zeven percelen die HOMIJ in opdracht heeft gekregen bestaan in totaal uit 173 gebouwen en hebben gezamenlijk zo'n 1 miljoen vierkante meter bruto-vloeroppervlak. Voor deze gebouwen wordt HOMIJ verantwoordelijk voor het goed functioneren van alle technische installaties: elektrotechnisch, werktuigbouwkundig en klimaat.

Efficiency en beheersbaarheid

In deze aanbesteding heeft de Rijksgebouwendienst gekozen voor grote percelen vanwege efficiency en beheersbaarheid. Het aantal percelen is teruggebracht van ruim 100 tot 35 waarvan er nu 21 zijn aanbesteed. Ieder perceel betreft een groep geografisch geclusterde gebouwen. De gebouwen waar HOMIJ verantwoordelijk wordt voor het beheer en onderhoud zijn gelegen in Noord-Holland (o.a. het Zuiderzeemuseum en het Van Gogh Museum), Den Haag (o.a. Eerste en Tweede Kamer en de Ridderzaal) en het noorden van het land (CJIB en Gerechtshof in Leeuwarden en Centrale Archief Selectiedienst in Winschoten).