Zoeken

HOMIJ innoveert met integrale installatiewerkwijze

Nu de bouwsector gebukt gaat onder de gevolgen van de recessie is er grote behoefte aan vernieuwende, kostenbesparende en duurzame werkwijzen. Hierop speelt installatiebedrijf HOMIJ Technische Installaties bv in met haar nieuwe integrale installatiewerkwijze DLS®.

tijd.jpg
DLS-bka-kunststof.jpg

Sneller, beter, lagere investering

Ontwerp, engineering en montage van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties en ook data/ICT worden integraal benaderd. Dit maakt het mogelijk installatiewerkzaamheden sneller, beter en tegen lagere kosten te realiseren. Na een grondige ontwikkelingsperiode start HOMIJ vanaf heden met het uitgebreider toepassen van DLS.

Duurzaamheid en flexibiliteit

Efficiency staat voorop bij het integraal ontwerpen en realiseren van installaties die in elk gebouw nodig zijn: licht, lucht, warmte, koude, water, sanitair, etc. De installaties die worden aangelegd volgens DLS® voldoen aan de modernste eisen, zoals hoog comfort, lage energiekosten, flexibiliteit en duurzaamheid (o.a. door Laag-Temperatuur-Verwarming). DLS® biedt voordelen voor alle betrokken partijen. Gebruikers profiteren van een comfortabel en gezond binnenklimaat, gebouweigenaren profiteren van de duurzaamheid en flexibiliteit van inrichting en bouwpartijen zijn met DLS® verzekerd van betere procesbeheersing en faalkostenreductie.

Flexibiliteit bij mutatie of herbestemming

De flexibiliteit komt voor uit de zogenaamde backbone-constructie. De functie is te vergelijken met die van een usb-hub. Net als deze computeraansluiting zorgt DLS® met een plug & play-techniek voor een duidelijke, veilige en snelle installatie van gebruikersinstallaties. Naast kwaliteit staat ook snelheid centraal bij DLS®, getuige de prefab-on-site werkwijze. Dit garandeert niet alleen de kortste bouwtijd - en mede daarom een lagere investering - het is tevens eenvoudig aanpasbaar bij mutaties en herbestemming.

Aanleiding tot ontwikkeling DLS®

De roep om een comfortabel binnenklimaat wordt steeds luider. Eindgebruikers willen in toenemende mate factoren als temperatuur, ventilatie en licht zelf kunnen bepalen. Dit stelt hoge eisen aan de kwaliteit en de flexibiliteit van de klimaat- en elektrotechnische installaties. Tegelijkertijd draait het bij een installatie natuurlijk om een verantwoorde investering, een hoog rendement en lage kosten. Zowel in het ontwerp, de uitvoering als in het beheer. DLS® is het antwoord van HOMIJ op deze marktvragen.

Eerste projecten gerealiseerd

DLS® is geschikt voor toepassing in grote projecten in de segmenten: kantoren, winkelcentra, hotels en multifunctionele projecten. Ondertussen hebben diverse partijen gekozen voor DLS®. Het concept is toegepast bij het Rijkswaterstaatkantoor Westraven en tevens bij het multifunctionele gebouw Symphony in Amsterdam.