Zoeken

HOMIJ verduurzaamt gemeentelijk vastgoed ’s-Hertogenbosch

HOMIJ Technische Installaties (een Koninklijke VolkerWessels onderneming) heeft van Gemeente ’s-Hertogenbosch de opdracht gekregen om het gemeentelijk vastgoed te verduurzamen. Doel van de opdracht is dat het vastgoed op korte termijn aan eisen van bijna energie neutrale gebouwen (BENG) voldoet.

20190326 Gemeente Den Bosch - BENG HOMIJ.jpg
20190326 Gemeente Den Bosch - BENG HOMIJ.jpg

Gemeente ’s-Hertogenbosch wil in 2050 een klimaatneutrale gemeente zijn. Eerste stap hierin is een klimaatneutrale gemeentelijke organisatie in 2020. De gemeente besloot kennis en kunde van verschillende partijen in te zetten om dit doel te halen.

 

Circa 100 gebouwen moeten tenminste energielabel B krijgen en er worden aanvullende verduurzamingsmaatregelen getroffen om BENG zoveel mogelijk te benaderen binnen de technische en financiële randvoorwaarden. Na realisatie van de installatietechniek blijft HOMIJ verantwoordelijk voor het onderhoud van de uitgevoerde maatregelen, waarbij de energieprestatie twee stookjaren wordt gemonitord.

 

Harry IJpma (directeur HOMIJ Eindhoven): “Deze mooie opdracht past bij de ontwikkelingen waar HOMIJ zich verantwoordelijk voor voelt en proactief mee bezig is, namelijk de verduurzaming en verbetering van bestaand vastgoed. Met onze eigen EPA-U adviseurs zijn we goed in staat om gericht in te springen op dergelijke vragen en eisen uit de markt en proactief advies uit te brengen over benodigde verduurzamingsmaatregelen.”