Zoeken

HOMIJ verwerft opdracht AFAS Experience Center

HOMIJ Technische Installaties (VolkerWessels) heeft vandaag het contract getekend voor de realisatie van het AFAS Experience Center in Leusden. Dit state-of-the-art complex vormt bij oplevering een "beleving" voor zowel de klant, de medewerker als de bezoeker.

20170726-AFAS-Experience-Center-ondertekening.jpg
20170726-AFAS-Experience-Center-nieuwbouw.jpg

Het AFAS Experience Center wordt een toekomstproof gebouw binnen onze steeds verder digitaliserende en verduurzamende samenleving. Het ontwerp is gebaseerd op de veranderde manier van werken, leren en verblijven. Alles is met elkaar geïntegreerd, net als de software van AFAS.

Het complex bestaat uit diverse gebouwen die met elkaar in verbinding staan, 62.000 m2 groot. Er komt een hoofdgebouw met tussengebouwen voor demonstraties, sport, opleidingen, studio’s, restaurant en een binnentuin. Daarnaast komt onder een halve glazen bol een apart en compleet professioneel theatergebouw met ruim 800 zitplaatsen voor eigen presentaties, bijeenkomsten en voor langlopende producties.

20170726-AFAS-Experience-Center-ondertekening.jpg

Bij dit nieuwbouwproject gaat HOMIJ de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties realiseren. De keuze is op HOMIJ gevallen na een uitgebreid tendertraject waar 23 partijen aan deelnamen. Volgens AFAS profileerde HOMIJ zich tijdens het offertetraject als een innoverende en inspirerende partij die echt wil meedenken.

De bouwkundige realisatie ligt in handen van Dura Vermeer. Beide bedrijven hebben al bij meerdere projecten met elkaar samengewerkt. Mede hierdoor en door de gepresenteerde plannen heeft AFAS alle vertrouwen in deze combinatie voor het realiseren van het AFAS Experience Center.

 

Foto v.l.n.r.: Antonio Navarrete Gelde (HOMIJ), Herman van den Bosch (HOMIJ), Wim Mars (AFAS), Ton van der Veldt (AFAS).