Zoeken

HvA en bedrijven slaan handen ineen met deeltijdopleiding Engineering

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) biedt in samenwerking met toonaangevende bedrijven een deeltijdopleiding Engineering met baan aan om het tekort aan technici te verminderen. Onder de naam #beanengineer is de campagne gestart om gezamenlijk talent te werven en op te leiden.

20200519 deeltijdopleiding engineering hva.jpg

Deelnemende bedrijven zijn Heijmans, Unica, Van Dorp, Croonwolter&dros en HOMIJ Technische Installaties. Tevens zijn branchevereniging Techniek Nederland en Otib aangesloten.

20200519 deeltijdopleiding engineering hva.jpg

De techniek sector kampt de komende jaren met een nijpend tekort aan nieuwe mensen. Vanwege de vergrijzing gaan veel werknemers met pensioen, terwijl te weinig jongeren voor een technische opleiding kiezen. Volgens het UWV zal vooral de vraag naar afgestudeerde databankspecialisten en ingenieurs (opleidingen toegepaste wiskunde, engineering, built environment) het aanbod overstijgen.

 

De deeltijdopleiding moet engineers opleveren die zowel praktisch als theoretisch geschoold zijn. De HvA biedt een brede opleiding Engineering aan, met verdieping in werktuigbouwkunde (energietechniek, mechanisch ontwerpen, automatisering). Ook leren studenten bedrijfsprocessen te optimaliseren en een business te ontwikkelen. Studenten gaan één dag in de week naar school, werken 32 uur en krijgen voor 40 uur betaald door het bedrijf. Ze leren door te doen en nemen deze kennis meteen mee in hun studie. Dat sluit aan bij de nieuwe manier waarop jongeren willen leren.

 

Kijk voor meer informatie op de website www.beanengineer.nl.