Zoeken

Inholland tekent aannemersovereenkomst Sluisbuurt

Hogeschool Inholland en Bouwcombinatie Visser & Smit Bouw | Homij hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van de nieuwe onderwijslocatie in de Sluisbuurt op het Amsterdamse Zeeburgereiland.

20211209 impressie nieuwbouw inholland.png
20211209 ondertekening iholland bartvaneijk miekevandenberg ruudvanzijl.jpg

Hiermee koerst Inholland af op een ingebruikname van het gebouw in de zomer van 2024. Als een van de eerste ‘bewoners’ van deze nieuwe wijk wil Inholland met het gebouw en alle onderwijsactiviteiten een innovatiegebied creëren, een stralend middelpunt aan de oevers van het IJ.

 

Mieke van den Berg, lid van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland, Bart van Eijk, algemeen directeur van Visser & Smit Bouw, en Ruud van Zijl, directeur van Homij, ondertekenden vanmiddag de aannemersovereenkomst.

20211209 impressie nieuwbouw inholland.png

Bouwvoorbereidingen gestart

De gemeente Amsterdam heeft de grond onlangs overgedragen aan Inholland. Visser & Smit Bouw is begin november gestart met de eerste bouwvoorbereidingen voor het nieuwe, door architectenbureau cepezed ontworpen onderwijsgebouw. In deze toekomstige ‘smart building’ met flexibele indeling wordt energie opgewekt en daglicht en buitenventilatie binnengehaald. Een van de blikvangers wordt de grote hoeveelheid beplanting op het dak. De high-tech laboratoria van de Life Sciences-opleidingen zullen worden gedeeld met het ROC van Amsterdam. Dit bevordert een soepele doorstroom van mbo’ers naar het hbo.

20211209 inholland interieuratrium-6.jpg

Hét onderwijsgebouw van de toekomst

Voor Inholland is dit een belangrijke mijlpaal, zegt Mieke van den Berg: “De wispelturige wereldmarkt in grondstoffen – veroorzaakt door corona – heeft voor vertraging gezorgd. Ik ben extra verheugd dat wij nu eindelijk deze stap kunnen zetten. Dit brengt ons dichter bij het moment waar we met z’n allen reikhalzend naar uitkijken. Straks zitten we met nagenoeg al onze opleidingen uit de regio Amsterdam in één modern en duurzaam pand: hét onderwijsgebouw van de toekomst!”