Zoeken

Leerlingen Bredero Beroepscollege starten bouw Huis van de Toekomst

Leerlingen van het Bredero Beroepscollege zijn gestart met de bouw van het Huis van de Toekomst. De vierdejaars leerlingen van verschillende techniekopleidingen werken aan duurzame en innovatieve energievoorziening voor het Huis van de Toekomst. Dit doen ze samen met verschillende bedrijven uit de (lokale) techniekbranche waar een nauwe samenwerking mee is.

VO Amsterdam.png
huis-van-de-toekomst.jpg

Huis van de Toekomst

Leerlingen van het Bredero Beroepscollege zijn gestart met de bouw van het Huis van de Toekomst. Vorige week is er al een begin gemaakt met het plaatsen van zonnecollectoren en zonnecellen. Dit is gedaan in samenwerking met installatiebedrijf Klomp en HOMIJ Technische Installaties.

 

De komende weken zullen de leerlingen van verschillende techniekopleidingen werken aan het leggen van de vloerverwarming, het installeren van de zonneboilers en bouwen van een entree voor minder valide mensen.

 

Het bouwen van dit huis biedt de leerlingen een zeer contextrijke leeromgeving. Het toepassen van het geleerde in de lokalen, geeft een extra praktijkbeleving aan de leerlingen. Daarnaast krijgen de leerlingen de mogelijkheid om te werken met de meest duurzame en inspirerende toekomstgerichte energievoorzieningen. Er wordt bijvoorbeeld ook uitgezocht hoe een windmolen geplaatst kan worden.