Zoeken

MedicomZes en Homij tekenen bouwteamovereenkomst voor transformatie voormalig Slotervaartziekenhuis in Amsterdam

  Zadelhoff B.V. en bouwcombinatie MedicomZes - Homij (beide VolkerWessels ondernemingen) hebben een bouwteamovereenkomst getekend voor de transformatie van het voormalige Slotervaartziekenhuis naar Centrum voor Zorg (CVZ) Slotervaart.

20210202 Slotervaart - Foto Milan Hofmans.jpg

In de komende maanden zal het ontwerp in bouwteam met betrokken partners Dev_real estate , Inbo Architecten, Bouwadviesbureau Strackee, Adviesbureau DWA, Altavilla en Basalt bouwadvies verder worden uitgewerkt. Het is de verwachting dat in het tweede kwartaal van 2021 het Technisch Ontwerp wordt afgerond.

20210202 Slotervaart - Foto Milan Hofmans.jpg

Over het project

Het project betreft een transformatie van het voormalige Slotervaartziekenhuis naar een nieuw Centrum voor Zorg (CVZ) Slotervaart en ten behoeve hiervan wordt het zgn. Kruisgebouw gerenoveerd. Het pand telt 11 bouwlagen met elk 4 vleugels en heeft een oppervlakte van totaal ca. 44.000 m2 BVO. In de benedenbouw zullen huurders met diagnostische functies, 1e en 1,5 lijns zorgpartijen, alsmede specialistische zorg onder leiding van Amsterdamse ziekenhuizen komen. De algemene ruimtes worden opnieuw ingericht.