Zoeken

Met certificaat BRL 9500 energieprestatieadvies van A t/m Z

Vanaf heden is HOMIJ Technische Installaties gecertificeerd volgens BRL 9500. Het bijbehorende certificaat werd vandaag (21 januari 2019) door Christiaan de Wind van Dekra als onafhankelijke certificerende instantie uitgereikt aan Mark Wubbels en Eelco Ouwerkerk, resp. KAM-coördinator en Manager Transitie & Innovatie bij HOMIJ Technische Installaties.

20190121 Uitreiking certificaat BRL 9500.jpg
20190121 Uitreiking certificaat BRL 9500.jpg
v.l.n.r. Mark Wubbels, Eelco Ouwerkerk, Christiaan de Wind

In combinatie met de drie EPA-U gediplomeerde adviseurs die bij HOMIJ werkzaam zijn, mag HOMIJ nu zelfstandig energielabels en maatwerkadviezen afgeven voor bestaande utiliteitsgebouwen en deze officieel registreren. HOMIJ voelt een verantwoordelijkheid om haar klanten te helpen de gebouwen op het vereiste niveau te brengen en de verbeteringen zoveel mogelijk te integreren in de reguliere onderhoudswerkzaamheden. Zo brengen we op efficiënte wijze kantoorgebouwen van onze klanten naar minimaal energielabel C, zoals vereist per 1 januari 2023.

 

Wubbels: "Als HOMIJ willen we onze dienstverlening aantoonbaar goed uitvoeren. Certificering helpt ons daarbij en vinden we daarom sowieso belangrijk. Voor het afgeven van een EPA-U energielabel of een EPA-U maatwerkadvies is het bovendien vereist dat een partij beschikt over het BRL 9500 certificaat."

Volgens Ouwerkerk gaat het overigens niet alleen om energiebesparing en wet- en regelgeving. “HOMIJ zet zich ook hard in om door middel van de maatregelen ook verbeteringen tot stand te brengen die bijdragen aan meer comfort, gezondheid, gebruikersgemak en de uitstraling van de organisatie ondersteunen. Daarin zit veel toegevoegde waarde voor onze klanten en het maakt en houdt bestaande panden courant. Het voldoen aan wet- en regelgeving is dus slechts het begin.”