Zoeken

Met EPA-U adviseurs van DMJOP naar DMJOP+

Vanaf heden heeft HOMIJ drie EPA-U adviseurs in huis. Jeroen Vennik, David Slots en Sjaak Meijssen volgden de opleiding tot EPA-U adviseur en rondden deze onlangs succesvol af. Ze hebben hun diploma ontvangen uit handen van Eelco Ouwerkerk, manager Transitie & Innovatie bij HOMIJ.

20181120-Met EPA-U adviseurs van DMJOP naar DMJOPplus.jpg
20181120-Met EPA-U adviseurs van DMJOP naar DMJOPplus.jpg
v.l.n.r. Jeroen Vennik, David Slots en Sjaak Meijssen

Verplicht energielabel C

De installatiebranche is volop in ontwikkeling, niet in de laatste plaats door de energietransitie. Zo moeten kantoorgebouwen per 1 januari 2023 minimaal beschikken over energielabel C. In enkele honderden kantoorgebouwen voert HOMIJ het beheer en onderhoud uit. HOMIJ voelt een verantwoordelijkheid om haar klanten te helpen de gebouwen op het vereiste niveau – of beter – te brengen. Met haar eigen EPA-U adviseurs is HOMIJ nu in staat een energielabel af te geven. Maar er is meer dan alleen een duurzaamheidsprestatie.

 

Ouwerkerk: "We hebben de ontwikkeling meegemaakt van een meerjaren onderhoudsplan naar een duurzaam MJOP, een zogenaamd DMJOP. Bij HOMIJ maken we daar een DMJOP+ van, door het leveren van toegevoegde waarde. Het spreekt voor zich dat we aandacht hebben voor duurzaamheid, maar het binnenklimaat en comfort is voor de gebruikers en hun gezondheid en productiviteit minstens zo belangrijk. Daar ligt onze toegevoegde waarde."

Beter laten werken van gebouwen

De nu gediplomeerde adviseurs van HOMIJ hebben allen jarenlange ervaring met beheer en onderhoud van gebouwen. Zij mogen vanaf nu een energielabel toekennen aan gebouwen, maar het label is wat Vennik betreft slechts een formaliteit: "het energielabel kunnen meer partijen toekennen, wij beschikken daarnaast over de kennis om een kantoorgebouw duurzamer, comfortabeler én gezonder te maken. Hier adviseren we onze klanten over. Eigenlijk gaat het over het beter laten werken van gebouwen."