Zoeken

MFA Keijzershof opgeleverd

In gemeente Pijnacker-Nootdorp is de multifunctionele accommodatie Keijzershof opgeleverd. Deze MFA telt in totaal 7.564m2 BVO. HOMIJ is verantwoordelijk geweest voor de aanleg van de elektrotechnische installaties.

keijzershof-homij.jpg
keijzershof-homij.jpg

De accommodatie bestaat uit twee gebouwen, onderling verbonden door een loopbrug. Het gebouw is als een paviljoen in een park ontworpen. De indeling is overzichtelijk, flexibel en maakt divers gebruik eenvoudig mogelijk. Gebouw I bestaat uit twee bouwlagen en bevat een sporthal met ondersteunende ruimten (1.940m2), een kindercentrum met nevenruimten (462m2), de kantine en kleedkamers van een handbalvereniging (436m2) en een aantal tijdelijke lokalen (963 m2). Gebouw II bestaat uit drie bouwlagen en huisvest twee basisscholen met een oppervlakte van in totaal 3.763m2 BVO.

Duurzaam en gezond binnenklimaat

Duurzaam bouwen vormde een belangrijk onderdeel van deze opgave. De duurzaamheid moet enerzijds komen uit de flexibiliteit van het gebouw, maar ook vanuit de installatietechniek. Er is gebruik gemaakt van duurzame materialen en technieken. Dit heeft geleid tot een GPR-score van 8,1. Hand in hand met duurzaamheid werd aandacht besteed aan een gezond binnenklimaat, waarbij hoge eisen voor Frisse Scholen zijn gehanteerd.

 

Gebruikers van het gebouw zijn: basisschool De Vlinderboom, basisschool Keizerskroon, kinderopvang Skippy, peuterspeelzaal PePijn, handbalvereniging Oliveo en gemeente Pijnacker-Nootdorp.