Zoeken

Zorgverzamelgebouw Rijnveste opgeleverd

Voor Stichting Rivierduinen heeft HOMIJ de elektrotechnische installaties gerealiseerd in een bijzonder project. De werkzaamheden betroffen de aanbouw (nieuwbouw) op een bestaand gebouw en renovatie van het bestaande gebouw. Tijdens de nieuwbouw is het bestaande gebouw in gebruik gebleven. Na oplevering van de nieuwbouw is de ‘oudbouw' gerenoveerd.

rijnveste-leiden-1.jpg
rijnveste-leiden-1.jpg

Complexe bouwlocatie

De vernieuwde huisvesting heeft een totale oppervlakte van 28.000m2 gebouw en 11.000m2 parkeergarage. Het gebouw staat tegenover het Leids Universitair Medisch Centrum in verband met samenwerking op het gebied van onderzoek en opleiding. Deze locatie en het ontwerp kenmerken zich door een complexe, stedenbouwkundige inpassing in de omgeving. Tijdens de bouw is beperking van omgevingshinder een belangrijk aandachtspunt geweest.

Zorgverzamelgebouw

Stichting Rivierduinen is een instelling die actief is in de geestelijke gezondheidszorg. Het nieuwe gebouw biedt niet alleen huisvesting aan Stichting Rivierduinen maar ook aan Bureau Jeugdzorg, GGZ Leiden, GGZ Kinderen & Jeugd Rivierduinen, Centrum Autisme en Kristal Centrum Psychiatrie & Verstandelijke Beperking. In totaal werken zo'n 600 professionals onder één dak om samen kinderen, volwassenen en ouderen met psychische en psychiatrische problemen specialistische zorg te bieden. Hiermee is een uniek ‘zorgverzamelgebouw' gerealiseerd.