Zoeken

Nieuwbouw entreegebied AMC gegund aan bouwcombinatie MedicomZes, Homij Technische Installaties en Van Kessel Sport & Cultuurtechniek

Amsterdam UMC heeft de bouw van een nieuwe hoofdentree en herinrichting van het aangrenzende voorterrein van het AMC gegund aan bouwcombinatie MedicomZes, HOMIJ Technische Installaties en Van Kessel Sport & Cultuurtechniek, allen Koninklijke VolkerWessels ondernemingen. De bouwcombinatie is de laagste inschrijver op basis van beste prijs-kwaliteit verhouding. Met groen licht van de Raad van Bestuur van Amsterdam UMC, wordt binnenkort het contract getekend en start de bouwcombinatie met de werkzaamheden.

20200220 Entreegebouw 090_BLAD_TO2_AMC_visual vanaf dek 2020 feb.jpg
20200220 Entreegebouw 090_BLAD_TO2_AMC_visual vanaf dek 2020 feb.jpg

Over het project

Het project betreft de realisatie van een nieuw glazen paviljoen als entreegebouw waarmee de hoofd- en polikliniekingang van het AMC worden samengevoegd. Het voorgebied wordt opnieuw ingericht als groene oase (AMC Health Park). Dit park heeft een grote aantrekkingskracht met hoge verblijfskwaliteit voor patiënten, bezoekers, studenten, medewerkers van het AMC en bezoekers uit aangrenzende gebieden.